Likeris gaminamas senoviniu tradiciniu sicilietišku metodu iš ūkyje užaugintų lauro lapų ir grapos, kuri gaminama iš ūkyje užaugintų vynuogių.
Ryškiai žalios spalvos, subtilaus lauro lapų, prieskoninių Viduržemio jūros žolelių aromato. Minkštas, darnus.
Rekomenduojama patiekti 8-10 °C temperatūros kaip dižestyvą, kokteiliuose- su šampanu ar baltuoju putojančiu vynu.
Seserys Rita ir Giusy Russo puoselėja savo šeimos patriarcho – prosenelio Francesco – dar prieš 150 metų Sicilijoje, visai netoli sostinės Palermo, pasodintą citrinmedžių sodą. 1990-siais būtent Russo šeima buvo pirmoji pradėjusi dabar jau ko ne visos Sicilijos simboliu patapusio Limoncello likerio gamybą. Pasaulį pakerėįo seserų pastangos kuriant likerius: naudojami arba pačių sode užauginti produktai, arba itin kruopščiai atsirinkti užsienio ingredientai: cinamonas iš ceilono, ar šokoladas iš žymiausių pasaulio gamintojų. Rita ir Giusy apsėstos natūralumo idėja – jos ne tik skrupulingai pagamintų likerių nefiltruoja, kad būtų išsaugotas visas natūralus gėrimo skonis, bet ir kiekvieną buteliui rankomis užklijuoja etiketę ir apriša įvairiomis žolelėmis. Likeriai tinka ne tik kokteilių maišymui, bet ir derinti su ledais ar ragauti atskirai.