Artemisia Vulgaris is one of the 7 herbs used in Lithuanian interpretation of bitter. The numeral plus „6+" in the name symbolises that this drink uses not only artemisia, but also six other herbs that are grown on small herbal and spice farms near Pakruojis.
Localy grown herbs adds bitterness to a drink, and carefully selected herb blossoms - sweetness. Acorus calamus (liet. balinis ajeras)– this herb is called „lithuanian ginseng“ and connects all the ingredients into a whole.
Ingredients: Drinking water, grain rectified ethyl alcohol, dried herbs of Salvia officinalis, Hyssopus officinalis, Monarda citridiora, 0,15 % of common chickweed (Artemisia vulgaris), bitter chickweed (Artemisia absinthium) herb, dried flowers of wrinkle-leaved cinnamon (Agastache rugosa), dried roots of saddle-leaved acorns (Acorus calamus).
Storage conditions: 10°C to 25°C, natural lees may occur during storage.
Pirmoji craft stipriųjų gėrimų darykla gimė vietoje, kur gėrimai pradėti gaminti dar XVIII amžiuje. Pakruojo dvare veikė ligoninė, vaistinė ir "apotiekoriaus" įkurta spirito varykla. Čia sukurtų receptūrų antpilai ir tinktūros buvo naudojami dvare, bei plačiai parduodami visame krašte. Būtent čia sugrąžinome ir naujam gyvenimui prikėlėme senovinius, varinius bei malkomis kūrenamus distiliavimo indus. O juos užkūrus - verčiame naują stipriųjų gėrimų gamybos puslapį Lietuvos istorijoje.