Likeris "Cherry Brandy".
Cherry Brandy – tai istorinė vyšnių likerio kategorija. Kažkada maišytas tik su brendžiu, šiandien likeris gaminamas naudojant iš įvairių augalinių kultūrų distiliuotą spiritą.
Pakruojo dvaro Spirito Varykloje gaivias vyšnių sultis maišome su grūdiniu spiritu. Saldumą likeriui suteikia rudas, demerara cukrašvendrių cukrus. Mūsų slaptame recepte - taip pat du varykloje brandinti antpilai. Keli lašai čili - papildo vyšnių kauliukų bei marcipano poskonius. Pipiro ugnelė šiek tiek klaidina, nes šildo bei kutena gomurį. O tai nestipriam (29%) gėrimui nėra būdinga. Kvapnusis žvaigždinis anyžius pabrėžia gaivią vyšnių pusę ir taip saldžiam likeriui suteikia kompleksiškumo.
Du kart bronzos medalio laimėtojas JAV vykusiuose "American Craft Distilling Institute" ir Vokietijoje vykusiuose "Craft Spirit Berlin" apdovanojimuose.
Sudedamosios dalys: geriamasis vanduo, grūdinis rektifikuotas etilio alkoholis, koncentruotos vyšnių sultys 24 %, nerafinuotas cukranendrių cukrus, natūralios kvapiosios medžiagos, raudonoji paprika, džiovinti tikrojo žvaigždanyžio vaisiai.
Laikymo sąlygos: nuo 10°C iki 25°C, laikymo metu gali atsirasti natūralių nuosėdų.
Pirmoji craft stipriųjų gėrimų darykla gimė vietoje, kur gėrimai pradėti gaminti dar XVIII amžiuje. Pakruojo dvare veikė ligoninė, vaistinė ir "apotiekoriaus" įkurta spirito varykla. Čia sukurtų receptūrų antpilai ir tinktūros buvo naudojami dvare, bei plačiai parduodami visame krašte. Būtent čia sugrąžinome ir naujam gyvenimui prikėlėme senovinius, varinius bei malkomis kūrenamus distiliavimo indus. O juos užkūrus - verčiame naują stipriųjų gėrimų gamybos puslapį Lietuvos istorijoje.