Likeris „Cherry brandy“
„Cherry Brandy“ – tai istorinė vyšnių likerio kategorija. Kažkada maišytas tik su brendžiu, šiandien likeris gaminamas naudojant iš įvairių augalinių kultūrų distiliuotą spiritą.
Pakruojo dvaro Spirito Varykloje gaivias vyšnių sultis maišome su grūdiniu spiritu. Saldumą likeriui suteikia rudas, demerara cukrašvendrių cukrus. Mūsų slaptame recepte - taip pat du varykloje brandinti antpilai. Keli lašai čili - papildo vyšnių kauliukų bei marcipano poskonius. Pipiro ugnelė šiek tiek klaidina, nes šildo bei kutena gomurį. O tai nestipriam (29%) gėrimui nėra būdinga. Kvapnusis žvaigždinis anyžius pabrėžia gaivią vyšnių pusę ir taip saldžiam likeriui suteikia kompleksiškumo.
Du kart bronzos medalio laimėtojas JAV vykusiuose "American Craft Distilling Institute" ir Vokietijoje vykusiuose "Craft Spirit Berlin" apdovanojimuose.
Sudedamosios dalys: geriamasis vanduo, grūdinis rektifikuotas etilio alkoholis, koncentruotos vyšnių sultys 24 %, nerafinuotas cukranendrių cukrus, natūralios kvapiosios medžiagos, raudonoji paprika, džiovinti tikrojo žvaigždanyžio vaisiai.
Laikymo sąlygos: nuo 10°C iki 25°C, laikymo metu gali atsirasti natūralių nuosėdų.
Pakruojo dvare gėrimai pradėti gaminti dar XVIII amžiuje, kai čia veikė ligoninė, vaistinė ir „apotiekoriaus“ įkurta spirito varykla. Tų laikų antpilai ir tinktūros buvo naudojami dvare bei plačiai paplito po visą kraštą. Šiandien šioje istorinėje vietoje atgimė pirmoji craft stipriųjų gėrimų darykla Lietuvoje, kur senoviniai, iš vario pagaminti, malkomis kūrenami distiliavimo indai vėl užkurti tam, kad sukurtų naują stipriųjų gėrimų istorijos puslapį.
Stilius
Pakruojo dvaro gėrimai išsiskiria unikaliu charakteriu, jungiančiu senąsias receptūras ir šiuolaikinę craft filosofiją.
Paveldas ir išskirtinumas
Darykla gimė iš Pakruojo dvaro tradicijų, kurios siekia XVIII amžių. Senoviniai receptai, perduoti iš kartos į kartą, šiandien atgimsta per craft distiliacijos meną. Autentiška aplinka ir kruopščiai atkurtas distiliavimo procesas leidžia sujungti praeitį su dabartimi ir sukurti gėrimus, kurie atspindi tiek Lietuvos paveldą, tiek šiuolaikinio craft judėjimo dvasią.