Putojantis sausas
Šeimos vyninės "Roksala" natūraliai putojantis vynas gaminamas PET NAT metodu. Tai seniausias putojančio vyno gamybos būdas. Vynas išpilstomas į butelius dar prieš fermentacijos pabaigą. Dėl tokio gamybos būdo vynas gali turėti nuosėdų ir būti neskaidrus.
Švelniai rausvos spalvos vynas kvepia pavasario gėlėmis, nokiomis citrinomis, vyšnių kauliukais, rabarbarais. Burnoje juntama gaivi sultinga rūgštis.
Patiekti atvėsintą iki 8 ° C kaip aperityvą, prie voveraičių su grietinėlės padažu, kiaulienos, riebių minkštų sūrių.
Roksala – tai kaimo turizmo sodyba įsikūrusi Taručių kaime, Rokiškio rajone, visai šalia sienos su Latvija. Ši išskirtinė vieta kviečia atsipalaiduoti ramioje gamtos apsuptyje, šalia Suvainiškio telmologinio draustinio, bei mėgautis lietuviško vyno kultūra.
Lietuviškas vynas su tautinio paveldo sertifikatu
„Roksala“ garsėja savo vyno darymo tradicijomis, kurias šeima puoselėja jau daugelį metų. Net devyni vynai, gaminami sodyboje, yra pripažinti Lietuvos tautinio paveldo produktais.
Gamina vaisių ir uogų vyną iš vietinės žaliavos
Vynas fermentuojamas ir brandinamas natūraliai
Rūsys su išskirtine vyno kolekcija
Edukacija ir patirtys: „Vyno kelias“
Apsilankiusieji gali:
Apžiūrėti šiauriausią Lietuvoje vynuogyną
Degustuoti įvairius vynus (vyšnių, šermukšnių, juodųjų serbentų, obelų ir kt.)
Dalyvauti edukacinėje programoje „Vyno kelias“
Susipažinti su vyno gamybos procesu nuo uogos iki taurės
Aplankyti autentišką vyno rūsį
Gamta, ramybė ir aktyvus poilsis
Sodyba įsikūrusi greta miško masyvo, todėl tai puiki vieta:
Uogauti ir grybauti
Vaikščioti gamtoje
Stebėti paukščius ir mėgautis absoliučia ramybe.
Organizuoti gamtos terapijos savaitgalius.