Baltasis sausas
„Smaragd“ vadinama aukščiausios kokybės Wachau baltojo vyno kategorija, pasižyminti ryškiu kompleksiškumu, koncentracija, vynuogių nokumu ir ilgaamžiškumu.
Šio vyno aromatai atsiskleidžia per tabako, žolelių, kaulavaisių ir prieskonių natas, jas papildo obuolio ir mango poskonis. Burnoje vynas kompleksiškas, išsiskiria baltųjų vaisių, subtilios rūgšties natos.
„Riesling“ vynuogės, surinktos iš 25 metų amžiaus vynmedžių, augančių geriausiuose Loiben kalno papėdės sklypuose, pasižyminčiuose smėlio, priemolio ir gneiso dirvožemiu, yra skinamos rankomis. Po trumpos maceracijos vynas 6 mėnesius bręsta didelėse ąžuolinėse statinėse ir nerūdijančio plieno talpyklose su smulkiomis nuosėdomis.
Kreutles pavadinimas kildinamas iš 1353 m. Vietovė yra Loibenbergo kalno papėdėje, joje gausu ledynmečio metu susiformavusių kalkinių nuosėdų.
Tiekti 8-10 °C prie vėžiagyvių, midijų, austrių, spagečių su moliuskais, kalakutienos su špinatų koše, naminės paukštienos patiekalų.
The stunning nose of oranges and fresh tarragon pulls you into this succulent but very bright and animating gruner veltliner Samaragd. This has a wonderful vitality and clarity in spite of the richness on the mid-palate. Long, cool finish with delicate herbal notes. Drink or hold.
Weingut Emmerich Knoll yra vienas žymiausių ir labiausiai gerbiamų vyno ūkių Austrijoje, įsikūręs prestižiniame Vachau regione – viename seniausių ir svarbiausių vyno gamybos regionų šalyje. Šis vyno ūkis garsėja ne tik savo ilgametėmis tradicijomis, bet ir išskirtine vyndarystės kokybe.
Vynuogynai ir gamyba
Weingut Emmerich Knoll vynuogynai auga terasiniuose šlaituose, kuriuose auginamos pasaulyje pripažintos 'Grüner Veltliner' ir 'Riesling' vynuogės. Vachau regiono unikalios klimato sąlygos: šiltos vasaros ir vėsūs vakarai, kartu su kalkingomis ir uolėtomis dirvožemio sąlygomis, sukuria idealias sąlygas šių veislių auginimui.
Vyno gamybos procesas šiuose ūkiuose remiasi ilgametėmis tradicijomis ir didelėmis žiniomis apie vynuogynų priežiūrą. Vyndarys laikosi natūralių auginimo metodikų, kad išgautų kiekvieno vynuogyno autentišką skonį, tuo pačiu užtikrina aukščiausią kokybės standartą.
Vynai ir klasifikacija
Weingut Emmerich Knoll gamina vienus geriausių Vachau regiono vynų, kurie dažniausiai žymimi 'Smaragd' etikete, kuri yra išskirtinė Vachau vyno klasifikacija. Šie vynai pasižymi ypatingu ilgaamžiškumu, skonio koncentracija ir kompleksiškumu, dažnai prilygdami aukščiausios kategorijos Burgundijos baltiesiems vynams.
'Grüner Veltliner' ir 'Riesling' vynai iš Emmerich Knoll vynuogynų yra subalansuoti, ryškios rūgšties, puikios vaisiškumo ir minerališkumo pusiausvyros, o jų skonio intensyvumas ir ilgaamžiškumas dažnai vertinami tarptautiniu mastu.
Vyno etiketės ir Šv. Urbonas
Weingut Emmerich Knoll vynų butelius puošia barokinė etiketė, kuri vaizduoja šv. Urboną, vyndarystės globėją. Tai simbolizuoja apie ūkyje saugomas vyndarystės tradicijas ir pagarbą senovės vyno gamybos metodams, kurie perduodami iš kartos į kartą.