Figų čatnis.
Puikus geriausio 2atnio gamybos alchemijos pavyzdys. Prinokusios figos ir obuoliai lėtai ir labai švelniai verdami tamsiai rudame cukruje ir Modenos balzaminiame acte. Pabaigoje pagardintas cinamono dulksna. Puikiai dera prie daugelio šaltųjų mėsos gaminių ir sūrių.
Sudedamosios dalys: figos (26 %), obuoliai, vanduo, tamsiai rudasis cukrus, cukrus, Modenos balzaminis actas (6 %) (vyno actas, koncentruota vynuogių misa, dažiklis karamelė (E150d), kalio metabisulfitas (E224)), salyklinis actas (iš miežių), raudonasis sausasis vynuogių actas (2 %), maltas cinamonas, druska.
Sudėtyje yra gliuteno pėdsakų. Gali būti riešutų, kiaušinių, garstyčių, pieno ar jų produktų pėdsakų.
Energinė vertė (100g): 618 kJ / 145 kcal, riebalai 0,4 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0 g, angliavandeniai 36,1 g, iš kurių cukrų 35,9 g, baltymai 1 g, skaidulos 2,2 g, druska 0,1 g.
Atidarius laikyti šaldytuve, suvartoti per 28 dienas.
1981 metais Jorkšyre įsikūrusi maža šeimos įmonė „Cartwright & Butler“ norėjo gaminti džemus, kurie būtų dar skanesni, nei pagaminti namuose. Idėja labai greitai vystėsi ir per gana trumpą laiką įmonė tapo lydere tarp išskirtinės kokybės produktų prabangiose pakuotėse gamintojų. Šiandien „C & B“ produkcijos galite rasti tokiose parduotuvėse, kaip „Harrods“, „John Lewis“, „Selfridges“, o nuo šiol – ir „Vyno klube“! Visą gamintojo asortimentą rasite čia: http://bit.ly/2aR68aV