Putojantis
„Diebolt-Vallois“ ūkis yra įsikūręs Grand Cru kaimelyje Kramante, pačioje Šampanės Côte des Blancs regiono širdyje.
Šis vynas yra puikus Blanc de Blancs šampano pavyzdys: blyškios aukso spalvos, su smulkiais ir greitai kylančiais burbuliukais, gana intensyvaus aromato, kuriame dominuoja citrinos, svarainių, migdolų bei baltų gėlių kvapai. Burnoje – sausas, su minkšta puta, itin gaivios, glotnios rūgšties ir puikiai subalansuoto skonio su ryškia kreidiško minerališkumo nata.
Plonas, kreidinis regiono dirvožemis idealiai tinka auginti ‘Chardonnay‘, ir būtent čia Diebolt-Vallois meistriškai dirba su šia kilnia vynuogių veisle. „Diebolt-Vallois Blanc de Blancs“ yra daromas vien iš ‘Chardonnay‘ užaugintų daugiausia Cuis ir Epernay vietovėse.
Dozažas – 3 g/l.
Tiekti 8-10 °C temperatūros kaip aperityvą, su austrėmis, kepta žuvimi (jūros ešeriu) pagardinta bešamelio padažu, svieste keptomis jūros šukutėmis ar minkštais sūriais, tokiais kaip Langres.
This is fresh and floral on the nose, with a chalky mousse and clean-cut acidity framing flavors of poached pear and white cherry fruit, clover honey and slivered almond on the palate. Lasting, zesty finish of grated ginger and ground spice.
Įsikūrę viename garsiausių Šampanės kaimelių – Cramant, Jacques Diebolt ir Nadia Vallois kartu su savo vaikais Arnaud bei Isabelle valdo nedidelius, bet itin gerbiamus šampano namus Diebolt-Vallois.
Didžioji dalis – net 11 hektarų – šeimos valdomų vynuogynų didžiuojasi Grand Cru ir Premier Cru statusu. Šiose prestižinėse žemėse karaliauja ‘Chardonnay’ vynuogė, neoficialiai tituluojama Cote des Blancs karaliene. Iki 1992 metų palyginti nežinomas gamintojas staiga atsidūrė vyno entuziastų dėmesio centre, kai vienas įtakingiausių Prancūzijos restoranų ir vyno gidų „Gault Millau“ Diebolt-Vallois paskelbė metų šampano gamintoju. Nepaisant staigaus pripažinimo ir dėmesio, Diebolt-Vallois išliko šeimynine vynine, kurios pagrindinė vertybė – itin šilti ir draugiški žmonės. „Vyno klubui“ yra tikras malonumas pristatyti šį puikų gamintoją Lietuvos vyno mėgėjams.
Vyno stilius
Diebolt-Vallois šampanai pasižymi išskirtine elegancija, subtilumu ir minerališkumu, atspindinčiu aukščiausios klasės Cote des Blancs ‘Chardonnay’ terroir. Didelis dėmesys skiriamas šviežumui, kompleksiškumui ir ilgaamžiškumui.
Prestižiniai vynuogynai
Didžioji dalis Diebolt-Vallois vynuogynų yra išsidėstę prestižiniuose Grand Cru kaimeliuose:
Šių aukščiausios klasės vynuogynų derlius ir kruopštus darbas rūsyje lemia išskirtinę Diebolt-Vallois šampanų kokybę.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Diebolt-Vallois šampanai yra brandinami ilgą laiką su mielėmis, dažnai gerokai ilgiau nei reikalaujama apeliacijos taisyklėse. Tai suteikia jiems didesnio kompleksiškumo, subtilesnių burbuliukų ir ilgesnio poskonio. Nors šiais šampanais galima mėgautis ir būnant jauniems, aukščiausios klasės „Blanc de Blancs“ turi puikų potencialą bręsti ir tobulėti daugelį metų, įgaudami dar daugiau elegancijos ir sudėtingumo.