Putojantis sausas
Šis šampanas daromas vien iš 'Chardonnay' vynuogių, kurios auga geriausiose Šampanės augavietėse. Pasižymintis šviesia, kiek auksą primenančia spalva, šampanas kvepia baltomis gėlėmis, citrusais, žaliais sodo obuoliais ir skrudinta brioche bandele. Burnoje šampanas traškios ir gaivinančios rūgšties, atsiskleidžiantis per laimo, citrinos ir obuolio natas, kurias jungia minerališka struktūra ir ilgas bei sausas poskonis.
Dozažas (3g/l)
Tiekti prie 8-10 °C prie keptos vištienos su citrina ir žolelėmis, ant grotelių keptų krevečių iešmelių, taip pat tiktų ožkos, brie, camembert sūriai.
Eric Rodez – aštuntosios kartos vynuogių augintojas, įsikūręs juodųjų vynuogių karalystėje – Ambonė (Ambonnay) miestelyje, klasifikuotame aukščiausia grand cru kategorija.
Jam priklauso vos 6 hektarai brandžių vynuogynų, per metus pagamina apie 40 tūkstančių butelių šampano. „Eric Rodez“ šampano namų gamybos stilius išsiskiria bazinio vyno fermentavimu ąžuolo statinėse - Eric šio gamybos būdo subtilybių mokėsi Burgundijoje, Ronos slėnyje bei garsiuose „Krug“ šampano namuose.
Šiuo metu beveik 80 procentų vyno pirminė fermentacija vykdoma burgundiško ąžuolo statinėse. Ericas visiškai nenaudoja herbicidų, pesticidų ir vynuogynus prižiūri vadovaudamasis ekologiniais bei biodinaminiais principais. Šampano entuziastai ir kolekcionieriai didžiąją dalį „Eric Rodez“ šampanų nuperka dar prieš šiems patenkant į rinką.