Red dry
Šiam vynui naudojamos senų vynmedžių vynuogės, kurių amžius siekia 70-100 metų. Nors vynuogių koncentracija dėl vynmedžių amžiaus didelė, gamintojas siekia pagaminti ilgaamžį, tačiau labai elegantišką vyną - vynas ilgai laikomas su odelėmis, tačiau spaudimas ir ekstrakcija yra kuo švelnesni. Vynas su odelėmis laikomas net 60 dienų. Vėliau vynas brandinamas 22 mėnesius ąžuolo staitnėse (25% naujų), kur baigiasi ir malolaktinė fermentacija.
Tiekti 16-18 °C temperatūros. Batuta yra labai lankstus vynas ir puikiai dera su mėsa ir žuvimi, pavyzdžiui, jūrų velniais, kalmarais ar ant grotelių keptais aštuonkojais.
Niepoort is an independent family business since 1842. Through five generations, the business passed successfully from one Niepoort to the next Niepoort and in most cases older and younger generation worked side by side for a long period. At this time, we are enthusiastically looking forward to the future sixth generation, anticipating close collaboration