Vynmedžiai 40-60 metų amžiaus auga vulkaniniame dirvožemyje 150mvjl, vynuogyno ekspozicija - pietūs, pietryčiai. Derlius skinamas spalį, kai dalis vynuogių jau būna apdžiūvusios. Sultys fermentuojamos 20 hl talpos Allier ąžuolo statinėse, palaikant 18 °C temperatūrą. Paskui vynas dar 12 mėnesių brandinamas ąžuolo statinėse.
Intensyvios geltonos spalvos. Aromate dominuoja sirpūs persikai ir abrikosai, taip pat akacijų medus, cinamonas ir vanilė. Vyno skonis mena sirpius kaulavaisius ir egzotinius prieskonius. Ilgame minerališkame poskonyje jaučiami migdolai.
Patiekti 10-12 °C temperatūros prie "Venecijos kepenų", keptų sardinių, Benedikto kiaušinio su trumais, brandesnių sūrių.
Graziano Prà, nuo 1980 m. vadovaujantis Azienda Agricola di Graziano Prà vyninei, tęsia savo šeimos – tėvo ir senelio – ilgametes vynininkystės tradicijas. Savo gyvenimą jis paskyrė vynuogių auginimui Monteforte d’Alpone kaimelyje, garsėjančiame vulkaninės kilmės dirvožemiais, esančiais Soave Classico DOC regione, Veneto provincijoje.
Vynuogės ir filosofija
Pagrindinė Graziano Prà vynuogė – Garganega, iš kurios jis kuria vienus įdomiausių ir autentiškiausių baltųjų vynų Italijoje. Jo filosofijos esmė – vynuogių natūralumo atskleidimas ir terroir išraiška.
Vynuogynuose jis skiria ypatingą dėmesį kiekvienam vynmedžiui, o vyninėje siekia išlaikyti maksimalų vaisiškumą, švarą ir minerališkumą – būtent šios savybės ir išskiria jo vynus rinkoje.
Ekologinis požiūris
Graziano Prà taip pat priėmė iššūkį prižiūrėti La Morandina vynuogyną Mezzane slėnyje, Valpolicella regione. Tai ekologiniu būdu valdoma teritorija, iš kurios gaunami intensyvūs, charakteringi raudonieji vynai. Jo tikslas – gaminti tvarius ir aplinkai draugiškus vynus, išsaugant natūralią pusiausvyrą tarp dirvožemio, augalų ir žmogaus.