Baltasis sausas
La Rioja Alta Lagar de Cervera Rías yra puikus pasirinkimas tiems, kurie vyne vertina vaisiškumą ir švelnų skonį. Vynas pasižymi gaivumu ir puikia struktūra. Aromatuose jaučiame persikus, obuolius, svarainius, geltonąsias slyvas ir citrinos žieveles. Vynas, pagamintas iš kruopščiai atrinktų vynuogių, atskleidžia subtilius vaisių ir citrusinių natų derinius, kurie suteikia malonų ir švelnų skonį.
Vynuogių maceracija vyko 10 °C temperatūroje 10 valandų, leidžiant išgauti maksimalų skonį ir aromatą. Sulčių fermentacija buvo atlikta palaikant 15 °C temperatūrą, kas užtikrina vyno šviežumą ir gaivumą. Dalinė malolaktinė fermentacija suteikė vynui papildomą švelnumą ir subalansuotą skonį. Vynas iki išpilstymo buvo laikomas su mielėmis, kas prisidėjo prie jo kompleksijos ir turtingo skonio.
Likutinis cukraus kiekis vyne 2,0g/l.
Rūgšties kiekis vyne: 6,12g/l.
Tiekti 8-10 °C temperatūros prie lengvų užkandžių, jūros gėrybių, žuvies, salotų, rizoto, paukštienos, šviežių sūrių, sušių ar sashimių.
„La Rioja Alta“ galima vadinti senosios Riochos atstovais, nes vyninė itin laikosi tradicinių regionui vyno gaminimo metodų. Gran Reserva vynas net 6 metus laikomas statinėse ir dar porą - butelyje, kol pasiekia galutinį vartotoją. Dideliame aukštyje įsikūrę "La Rioja Alta" vynuogynai. Dėl tokių sąlygų vynas kiek primena Burgundijos ‚Pinot Noir‘ vynus. "La Rioja Alta" grupei taip pat priklauso vyninės Galicijoje (Rias Baixas) ir Ribera del Duero (Burgos) regionuose. www.riojalta.com
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros