Red dry
Vynas yra daromas iš geriausių, visai šalia Saint-Emilion, Puisseguin apeliacijoje augančių vynuogynų derliaus. Čia vidutininis vynmedžių amžius - 30 metų (kai kurie 60 m.). Tuo tarpu, dirvožemyje dominuoja molio-kalkakmenio uolienos.
Kiekvienos vynuogių veislės fermentacija vyko atskirose betoninėse talpose. Kontroliuojamos temperatūros dėka, fermentacija vyko lėtai, o maceracijos procesas su žievelėmis - švelniai. Pasibaigus alkoholinei fermentacijai, vynai perkelti į prancūziško ąžuolo statines, kuriose buvo brandintis 18-24 mėn. Šio proceso metu įvyko ir malolaktinis virsmas. Galiausiai, vynai buvo sumaišyti į vieną ir išpilstyti į butelius.
Tiekite 16-18 °C prie jautienos troškinių su juodosiomis slyvomis,veršienos arba ėrienos kepsnių arba vidutinio kietumo sūrių.
The history of Château Soleil, located in Puisseguin, near SaintEmilion, is that of a family tradition going back more than two centuries. Jean Soleil previously produced a generous, fruity wine on this exceptional 20 hectare estate and Château Soleil was even acknowledged as "first wine in its appellation" by the INAO during the 50th anniversary of the AOC Puisseguin Saint-Emilion