White dry
Salomon Undhof “Wieden” GrünerVeltliner 2023 is an elegant, mineral and delicate Grüner Veltliner from the famous Kremstal DAC appellation, a separate “Wieden” vineyard.
The juice was fermented at low temperature in stainless steel tanks. The wine was stored for several months on its lees.
Aroma: fresh green apples, shades of fresh herbs, white pepper, soft citrus tones (green lemongrass, lime).
Taste: medium-bodied, elegant acidity, mineral. Excellent balance. The spices of white pepper transition into a soft citrus aftertaste.
Serve at a temperature of 10 - 12 °C with fish, sushi, smidras, and soft cheeses.
A very refined and graceful gruner veltliner with plenty of Mirabelle plums and ripe yellow apples. A well-structured and wonderfully polished medium-bodied palate. The integration of fine tannins, animating acidity and layered fruit in the finish is spot-on. Mostly from the Wachtberg and Kogl on loess soil. Sustainable. Drink or hold. Screw cap.
Viena iš Berto Salomono svajonių buvo greta baltųjų vynų, gaminamų šeimos vyninėje „Salomon Undhof“ Austrijos regione Kremstalyje, turėti ir gerą raudonųjų vynų pasirinkimą. Ši svajonė išsipildė tolimojoje Australijoje, kurią Bertas įsimylėjo dar septintajame dešimtmetyje, kuomet vyno importo kompanijoje „Schlumberger“ priklausė direktorių tarybai. Jo dėka į Austriją pirmą kartą buvo importuotas australietiškas vynas. Beje, tuo metu B. Salomonas buvo vienas Austrijos vyno instituto direktorių. Didžiąją svajonę jis įgyvendino 1995-aisiais, įsigijęs vyninę „Salomon Estate“ Finniss River regione, maždaug 50 kilometrų nuo Adelaidės. Įdomiausia tai, kad 1866 metais Johannas Nepomukas Hinteröckeris , Salomono šeimos ainis, emigravo iš Austrijos Vachau regiono į Australiją. Po keturių metų darbo „Seven Hills“ vyninėje (Kler slėnyje) Adelaidės priemiestyje Norwoode jis įsteigė Šv.Ignaco koledžą. Kas galėjo žinoti, kad daugiau nei po šimto metų Salomono palikuonys sugrįš į Australiją ir vėl augins vynuoges. http://www.salomonwines.com/andrew/salomon-andrew/