Vilnius

Klaipėda

Bott - Geyl Gewurztraminer Sonnenglanz Grand Cru Alsace AOC 2016

The actual product may vary from the images shown on the website.

White dry

Bott - Geyl Gewurztraminer Sonnenglanz Grand Cru Alsace AOC 2016

59,00

Description

Tiems, kas ieško vyno, kuriame susilieja ekologija ir „Grand Cru“ lygio prabanga, „Bott-Geyl Gewurztraminer Sonnenglanz Grand Cru Alsace AOC 2016“ yra neprilygstamas pasirinkimas – šis vynas įkūnija Elzaso regiono terroir didybę ir biodinaminės vynuogininkystės gamybos viršūnę, todėl yra itin vertinamas tiek vyno mėgėjų, tiek kolekcininkų.

Šis ekologiško ūkininkavimo produktas yra pagamintas iš vieno prestižinio „Sonnenglanz“ vynuogyno, kuriame „Bott-Geyl“ šeima taiko biodinaminius metodus, išsaugodama gamtos pusiausvyrą ir vynuogių kokybę; vynuogės skinamos tik rankomis, užtikrinant kruopščiausią atranką.

Vynas kilęs iš „Sonnenglanz Grand Cru“ vynuogyno, esančio 220–270 metrų aukštyje, su pietrytine ekspozicija, kur kalkakmenio ir mergelio dirvožemis bei sausas mikroklimatas sukuria idealias sąlygas „Gewurztraminer“ vynuogėms, dažnai paveiktoms kilniojo puvinio, suteikiančio vynui išskirtinį gylį ir intensyvumą.

Aromate dominuoja elegantiškos baltų gėlių, greipfrutų, ananasų ir prinokusių baltų vaisių natos, papildytos subtiliais medaus ir prieskonių niuansais, atspindinčiais vynuogyno terroir charakterį.

Skonyje vynas yra turtingas, šiek tiek saldus, tačiau išlaiko harmoningą pusiausvyrą dėl švelnios rūgšties, kuri suteikia gaivumo; poskonis ilgas, kompleksiškas, su lengvu kartumu, persipinančiu su saldžių vaisių ir minerališkumo užuominomis.

Šis vynas turi potencialą brandintis dar 10–15 metų, laikui bėgant atskleisdamas dar sudėtingesnius medaus, džiovintų vaisių ir egzotinių prieskonių aromatus.

Serving recommendations

Rekomenduojame tiekti 10-12 °C prie indiškos virtuvės patiekalų su kariu, minkštų sūrių (Munster, Tomme, Morbier).

About brand

Jean-Christophe Bott is heir to the family tradition dating back to 1795, when his ancestor, Jean-Martin Geyl tended his vines and made his wine. Jean-Christophe Bott has been responsible for Domaine Bott-Geyl since 1993 and he converted the vineyards to be organic in 2000 and then biodynamic in 2002. In the vineyards he concentrates on low yields and in the cellars he oversees the vinification in the most natural and minimalist manner. The whole art is to bring together tradition and modernity, to perpetuate the vignoble for posterity and to protect its ecology.

Domaine Bott - Geyl

Domaine Bott - Geyl

All brand products

You might also like