Red dry
Valpolicella Superiore Ripasso – tai turtingas, struktūriškas raudonasis itališkas vynas, sukurtas pasitelkus unikalų „Ripasso“ metodą. Ši technika sujungia Valpolicella vyno gaivumą su Amaronės giliu, kompleksišku charakteriu, nes vynas fermentuojamas su džiovintų vynuogių išspaudomis, likusiomis po Amarone gamybos.
Pirminė fermentacija: vykdyta nerūdijančio plieno talpose, siekiant išlaikyti švarų, vaisišką Valpolicella vyno charakterį.
Ripasso metodas: vynas kontaktuoja su Amaronės išspaudomis (kuriose dar yra likutinio cukraus), sukeldamas antrinę fermentaciją, trunkančią apie 5 dienas.
Brandinimas: po fermentacijos vynas 18 mėn. brandinamas 25 hl slovėniško ąžuolo statinėse, kur išsivysto gilūs skonio sluoksniai ir švelnūs taninai.
Likutinis cukraus kiekis: 2,4 g/l – sausas, bet su subtiliu švelnumu.
Skonio natos: prinokusių vyšnių, slyvų ir džiovintų vaisių, skrudintų riešutų, balzaminio acto, vanilės ir subtilių prieskonių atspalviai. Burnoje – kompleksiškas, šiltas, vaisiškai sodrus, švelnių taninų.
Pateikti 16 - 18 °C temperatūros prie makaronų ar picos, pagardintų naminiu pomidorų - mėsos padažu. Kietieji brandinti sūriai, ar grilyje kepti mėsos kepsniai, taip pat, puikiai derės su intensyvaus skonio vynu.
The XX century marks the beginning of Brigaldara as we know it today. In 1928, Renzo Cesari purchases Brigaldara. With his son Lamberto, he specializes in viticulture with love and passion. The greatest impulse takes place in the 80s, when the direction passes into the hands of Stefano, Renzo's grandson, who starts a long-lasting collaboration with Roberto Ferrarini, perhaps one of the most important innovators in the history of Amarone and Valpolicella. In 1997, Brigaldara's Amarone is awarded for the first time the Tre Bicchieri Gambero Rosso.