Raudonasis sausas
Grenache, Carinena, Syrah ir Cabernet Sauvignon mišinys 18 mėn laiką leido kruopščiai atrinktose prancūziško ąžuolo statinėse (20hl) ir pasirodė tik tinkamu momentu, kupinas pažadų ir paslėpto džiaugsmo. Tai jokiu būdu nėra pramoninis procesas. Clos Mogador vynai pagaminti su meile, dėmesingai laikantis Grand Cru tradicinių amatininkų metodų. Atkimškite Clos Mogador butelį, atsisėskite, atsipalaiduokite ir mėgaukitės akimirka, sako vyną pagaminęs vyndarys René Barbier. Vynmedžiai auga 350 metrų aukštyje, naudojamos tik vietinės mielės, maceracija vyko 35-65 dienas, 30% vynuogių maceruotos visomis kekės.
Tiekti 16ºC prie raudonos mėsos kepsnių/troškinių, vytinto kumpio, brandžių sūrių.
The eponymous red 2021 Clos Mogador fermented with some 30% full clusters trying to give it more freshness (but without noticing the stems) with a long maceration (40 to 50 days) and (almost) no punching down, with less extraction. There's been a progressive change in the vineyard (they removed the south-facing Cabernet Sauvignon), and they increased Cariñena (around 30%), which in the future will be almost as much as Garnacha. It has aromatic complexity and a beautiful texture. It matured in 2,000-liter oak foudres and a small part in barrel and later in concrete. The wine has 14% alcohol and has the Priorat, Mogador and Mediterranean character (wet slate, graphite, aromatic herbs) with more elegance and freshness. The tannins are also a lot more elegant, and the wine comes through as very balanced. They produced 35,000 bottles of this. It was bottled in June 2023.
Šeimos vyninė įsikūrusi Priorato regione, kuris vienas iš kelių Ispanijos regionų turinčių aukščiausią DOC klasifikaciją. Vyninė buvo įsteigta legendinio vyndario René Barbier, kuris patirties sėmėsi Bordo ir Burgundijos garsiose vyninėse. Būtent jo pavardė siejama su Priorato regiono atgaivinimu ir iškilimu. http://clos-mogador.ch/en/