Trauktinė "Pražydusi klevų žiedais".
Pirmoji limituotos serijos dalis, kurios receptą pakišo pats Perkūnas. Dievo rykštei trenkus į šalimais esančią šaką, ši nuvirto, o klevų žiedai, kurie metuose žydi vos kelias dienas, tapo ranka pasiekiami. Ilgai negalvoję pradėjome improvizuoti ir išgryninome receptą su 4 lietuviškais ingredientais, itin retai naudojamais maisto produktuose, tačiau dažnai sutinkamais senuosiuose apotekos receptuose.
Šis skonis pareikalavo daugiau nei 200 dienų laukimo maceruojant. Visi ingredientai sužoliauti aplinkiniuose laukuose ir miškuose, "tad kiek prižoliavom, tiek ir turim - labai limituotai". Rankų darbo gamyba vyksta nedidelėmis 200-300 litrų partijomis. Šis gėrimas yra vienas labiausiai limituotų gerimų iš Pakruojo dvaro spirito varyklos.
Gėrimai įvertinti sidabro ir bronzos medaliais „Berlin Craft Spirit 2020” parodoje.
Sudedamosios dalys: geriamasis vanduo, grūdinis rektifikuotas etilio alkoholis, koncentruotos obuolių sultys, medus, pelkinės vingiorykštės (Filipendula ulmaria), stumbražolės (Hierochloe odorata), džiovinta žolė, šaltalankių (Hieppophae rhamnoides) džiovinti lapai, klevų (Acer plantanoides) džiovinti žiedai 0,04 %.
Laikymo sąlygos: nuo 10°C iki 25°C, laikymo metu gali atsirasti natūralių nuosėdų.
Pirmoji craft stipriųjų gėrimų darykla gimė vietoje, kur gėrimai pradėti gaminti dar XVIII amžiuje. Pakruojo dvare veikė ligoninė, vaistinė ir "apotiekoriaus" įkurta spirito varykla. Čia sukurtų receptūrų antpilai ir tinktūros buvo naudojami dvare, bei plačiai parduodami visame krašte. Būtent čia sugrąžinome ir naujam gyvenimui prikėlėme senovinius, varinius bei malkomis kūrenamus distiliavimo indus. O juos užkūrus - verčiame naują stipriųjų gėrimų gamybos puslapį Lietuvos istorijoje.