Baltasis sausas
Tai elegantiškas, puikaus balanso vynas, kuriame dominuoja šviežumas ir sodri gaiva.
Vynmedžių augavietė daug pasako apie šio vyno charakterį: jie auga 350–800 m virš jūros lygio su pietų/pietvakarių ekspozicija, kuri užtikrina idealią saulės šviesą ir šilumą. Dirvožemis yra gilus ir turtingas, turintis daug molio ir kalkakmenio, todėl vynas išsiskiria savo minerališkumu ir gilumu. Šie gamtiniai faktoriai leidžia vynuogėms subręsti tobulai ir suteikia vynui unikalų charakterį.
Didžioji dalis sulčių buvo fermentuota nerūdijančio metalo talpose, kad išsaugotų švarumą ir gaivumą, tačiau nedidelė dalis buvo brandinama ąžuolo statinėse, suteikiant vynui švelnią, subtilią medienos natą. Po fermentacijos vynas buvo laikytas su mielių nuosėdomis apie 4 mėn,, kas papildė jo struktūrą ir kompleksiškumą.
Vynas pasižymi intensyvia šiaudų spalva ir kvapais, kurie primena akaciją, šalaviją, džiovintą žolę, migdolus, saldymedį.
Tiekti 8 - 10°C temperatūros prie pastos, picos, rizoto su daržovėmis/pievagrybiais, ant grotelių keptų daržovių, baltos mėsos.
Franz Haas vyninė – elegancijos ir aukštumų sinonimas nuo 1880 m.
Franz Haas – tai istorinė Italijos vyninė iš Alto Adige regiono, įkurta dar 1880 metais. Šiandien vyninei vadovauja septintoji šeimos karta, tęsdama ilgametes tradicijas ir kurdama vynus, garsėjančius ne tik kokybe, bet ir unikaliu stiliumi.
Šeimos filosofija – sujungti terroir autentiškumą, inovacijas ir meną, siekiant sukurti vynus, kurie atspindi kalnų charakterį ir Alto Adige unikalumą.
Aukštai augantys vynmedžiai – Franz Haas vizitinė kortelė
Vienas iš pagrindinių Franz Haas vyno ūkio išskirtinumų – vynuogynai, pasodinti nuo 240 iki net 1 150 metrų virš jūros lygio. Tokie aukščiai – retas reiškinys Italijoje, tačiau jie leidžia užauginti vynuoges, iš kurių gaminami:
Ilgaamžiai vynai su tvirta rūgštimi
Ryškių aromatinių profilių vynai
Minerališki, elegantiški raudonieji ir baltieji vynai
Šios sąlygos leidžia sukurti vynus, kurie išlaiko šviežumą net po daugelio metų brandinimo.
Dirvožemio įvairovė – natūrali kompleksiškumo garantija
Franz Haas vynuogynai driekiasi skirtinguose dirvožemiuose: nuo smėlio ir žvyro iki smulkaus molio bei kalcio turtingos žemės. Ši įvairovė leidžia vyno kūrėjams žaisti su tekstūra, struktūra ir aromatais, išgaunant subtilų vynų charakterį, kuris atspindi kiekvienos vietovės mikroklimatą.
Meninis identitetas – Riccardo Schweizer etiketės
Kiekvienas Franz Haas vynas turi unikalią etiketę, sukurtą žymaus Italijos dailininko Riccardo Schweizer, bendravusio ir dirbusio su tokiomis legendomis kaip Picasso, Chagall, Le Corbusier ir kt. Tai ne tik vyno ženklas, bet ir meno kūrinys, kuris išsiskiria lentynoje ir perteikia vyno dvasią.