Putojantis sausas
Šis putojantis vynas yra tvarios, atsakingos vynuogininkystės rezultatas, absoliučiai rankų darbo kūrinys: vynas daromas iš atskiro, šeimai priklausančio vynuogyno Font de Jui, kur žemę aria arkliai, vynuogės skinamos rankomis ir karaliauja biodinaminiai vynuogyno priežiūros metodai.
Vynas ramiai brandintas (butelyje) daugiau nei 110 mėnesių ūkio rūsiuose su natūralaus kamščio kamščiu. Dosažui naudojamas 100 metų ‘expedition liqueur’, kuris pagamintas soleros būdu ir suteikia Corpinnat išskirtinį elegancijos parašą, struktūrą bei puikų šviežumą. Celler Batlle atspindi ketvirtos Gramona kartos ūkio filosofiją.
Baltųjų vaisių ir prinokusių kaulavaisių aromatų su persikų, svarainių ir obuolių užuominomis. Taip pat yra citrusinių, šviežių prieskoninių žolelių ir baltų gėlių natų. Senėjimo aromatai yra begaliniai: sluoksniuotos tešlos, brioche, skrudintų riešutų, citrinų kremo, kavos, praline, vanilės. Skonis galingas ir kupinas niuansų. Puikus balansas tarp brandos ir šviežumo, kuriame dominuoja minerališkumas.
Viso pagaminta 6700 butelių.
Rūgšties kiekis- 3,5g/l
Dozažas 4,5g/l.
Tiekti 8–10 °C temperatūros kaip aperityvą, prie baltos žuvies patiekalų, Benedikto kiaušinių, lengvų užkandžių.
Gramona – tai viena prestižiškiausių ispaniškų putojančių vynų gamintojų, kuri daugiau nei šimtmetį puoselėja vynuogininkystės tradicijas Penedès regione, Katalonijoje. Šeimos vyninė išgarsėjo dėl savo įsipareigojimo kokybei, ekologijai ir ilgai brandinamų vynų filosofijos.
Ekologiški vynuogynai ir biodinaminė filosofija
Gramona vynuogynai yra auginami ekologiškai ir biodinamiškai, laikantis pagarbos gamtai principų. Šeimos požiūris į vynuogininkystę remiasi tikėjimu mėnulio ciklais ir visatos įtaka dirvožemiui bei vynmedžiams.
Istorija ir tradicija: nuo 1881 iki šiandien
1945 m. Bartomeu ir Josep Lluís Gramona pradėjo naują erą vyno gamyboje – jie buvo pirmieji, įtvirtinę ilgai brandintų putojančių vynų koncepciją Ispanijoje.
1951 m. sukurtas pirmasis Gramona III Lustros, išleistas 1961 m.
2021 m. pažymėtas 100 metų Gramona šeimos, kaip putojančio vyno gamintojų, ir 140 metų, kaip vynuogių augintojų, jubiliejus.
Šiandien Gramona istoriją tęsia jau penktoji ir šeštoji karta – Jaume, Roc ir Leonard Gramona, vadovaudamiesi tvarumo ir kokybės principais.
Tradicinis metodas ir išskirtinė kokybė
Gramona vynai gaminami tradiciniu metodu (Méthode Traditionnelle), identišku šampano gamybai, o jų brandinimo laikotarpis siekia nuo 18 mėnesių iki net 12 metų – daugiau nei dvigubai viršijantis standartinius Cava reikalavimus.
Kuo išsiskiria Gramona putojantys vynai?
Naudojamos ne tik tradicinės Cava vynuogės (Xarel·lo, Macabeo, Parellada), bet ir Chardonnay, kuri suteikia elegancijos ir tarptautinio stiliaus.
Skonis: juntami riešutų, šviežiai keptų kepinių ir autolizės (mielių skilimo) aromatai.
Natūraliai mažai cukraus, tačiau išlaikytas balansas ir subtili rūgštis.
Nauja kokybės karta: Corpinnat
Po ilgamečio siekio pagerinti Cava reputaciją, 2019 m. Gramona paliko oficialią DO Cava kilmės nuorodą ir tapo viena iš Corpinnat asociacijos steigėjų. Corpinnat reiškia „širdyje gimęs“ ir žymi aukščiausios kokybės putojančius vynus, gaminamus tik Penedès regione, laikantis griežtų ekologinės gamybos ir ilgalaikės brandos reikalavimų.