Raudonasis sausas
Senų vynmedžių vynas (daugiau nei 70 m. amžiaus) daromas tik geriausiais derliaus metais. Vynuogių fermentacijos ir maceracijos procesas vykdomas naujose prancūziško ąžuolo statinėse ir trunka net 26 dienas. Vėliau vynas brandinamas 18 mėnesių, tose pačiose, naujo ąžuolo statinėse.
Vynas pasižymi gilia vyšnių spalva bei galingu ir kompleksišku aromatu, kuriame juntami sirpių juodų uogų kvapai, kuriuos papildo dūmo, juodojo šokolado bei saldymedžio natos. Burnoje - saldi ataka, daug nugludintų taninų ir itin galingas skonis. Ilgame poskonyje atsiskleidžia saldžių prieskonių bei pipirų natos.
Tiekti 18–20°C prie laukinės paukštienos, ėrienos, minkštai pagamintos jautienos, juodojo šokolado.
Plenty of oak spices here but they go off slowly as the mineral and floral quality comes more to the front. Blackberries, dark cherries and crushed stones with grilled thyme and mussel shells. Dusty, fine-grained tannins grow on the palate, giving a very tight grip before the lasting finish. Drink from 2025.
Bodegas Protos – tai viena iš seniausių ir labiausiai pripažintų vyninių Ribera del Duero regione, Ispanijoje. Įkurta 1927 metais, ši vyninė tapo Ribera del Duero vyno kilmės vietos (DO) pradininke – jos pavadinimas „Protos“ iš graikų kalbos reiškia „pirmas“.
Šiandien Bodegas Protos yra tarptautiniu mastu žinoma vyno gamintoja, eksportuojanti savo produktus į daugiau nei 100 šalių, gaminanti tiek aukščiausios kokybės raudonuosius, tiek šviežius baltuosius vynus.
Vyninės išskirtinumas:
Regionai: Ribera del Duero ir Rueda DO
Vyno stiliai: Raudonieji Crianza, Reserva, Gran Reserva; baltieji Verdejo
Pagrindinės vynuogės: Tempranillo (Tinta del País), Verdejo
Aplinkai draugiška filosofija – tvarus ūkininkavimas, moderni gamybos technologija
Ilga istorija ir prestižas: Vyninė veikia beveik 100 metų, pelniusi šimtus tarptautinių apdovanojimų.
Moderni architektūra: 2008 m. pastatytas naujas vyno rūsys, suprojektuotas architekto Sir Richard Rogers, yra vienas įspūdingiausių vyno turizmo objektų Ispanijoje.
Aukšta kokybė: Vynai gaminami iš rankomis renkamo derliaus, naudojamos tiek tradicinės, tiek inovatyvios technologijos.
Platus asortimentas: Nuo šviežių baltųjų vynų (Protos Verdejo) iki brandintų raudonųjų (Protos Crianza, Reserva ir kt.).