1–41 iš 41
‘Tempranillo’ – tai ikoniška Ispanijos raudonųjų vynuogių veislė, laikoma svarbiausia šalies vyndarystės ambasadore. Šios vynuogės pavadinimas kilęs iš žodžio temprano, reiškiančio „anksti“ – dėl ankstyvo nokimo. ‘Tempranillo’ plačiai auginama Riochos, Ribera del Duero, Toro ir Castilla-La Mancha regionuose, taip pat randama Portugalijoje (kur žinoma kaip ‘Tinta Roriz’).
Iš ‘Tempranillo’ gaminami vynai pasižymi intensyvia rubino spalva, o aromatiniame profilyje dažnai susilieja raudonos ir juodos uogos – vyšnios, gervuogės, slyvos – kartu su tabako, saldžių prieskonių, vanilės ar kedro natomis. Dėl savo natūralios struktūros ir santykinai švelnių taninų ši veislė idealiai tinka brandinimui ąžuole, kas dar labiau praturtina skonį odos, kavos ir džiovintų vaisių tonais.
Skaityti daugiauRožinis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
‘Tempranillo’ – tai universalus ir daugiasluoksnis raudonasis vynas, tinkantis tiek kasdieniams patiekalams, tiek iškilmingoms progoms. Jaunesnio stiliaus vynai, tokie kaip Joven ar Roble, išryškina uoginį gaivumą ir tinka su keptu paukštiena, tortilijomis, lengvais makaronų patiekalais ar ispaniškais užkandžiais (tapas).
Tuo tarpu ilgiau brandintas ‘Tempranillo’ – Reserva ar Gran Reserva – siūlo gilumą, kompleksiškumą ir puikiai dera su raudona mėsa, ėriena, troškiniais, brandžiais sūriais. Šie vynai atskleidžia Ispanijos saulės ir žemės charakterį, sujungdami šilumą, struktūrą ir eleganciją vienoje taurėje.
Tai rafinuota, bet neperkrauta vynuogių veislė, kurioje dera tradicija ir šiuolaikiškas skonis – kiekvienas gurkšnis primena ispanišką temperamentą ir vyndarystės paveldą.