White dry
Mauro Molino Roero Arneis DOCG 2024 - a refined, fresh and fruity wine, dominated by pears, peaches, citrus fruits, which give the wine bright but light fruity notes. Additional aromas of flowers and a little freshly picked herbs create a harmonious and delicate combination of aromas.
In the mouth, the wine stands out with its freshness, balanced acidity and medium weight. The fruity taste perfectly balances the minerality, which is often characteristic of this region. The wine is light, but at the same time has a deep and long-lasting aftertaste. The acidity emphasizes the fruit flavor and adds freshness, while the minerality leaves a clean and refined aftertaste.
Serve at 8-10°C with light and fresh dishes such as seafood, fresh salads, cheeses or grilled vegetables. Due to its freshness and fruitiness, this wine also goes well with white fish or pasta with a light sauce.
Vyninė „Mauro Molino“ įkurta 1953 m., netoli senojo Šv. Martyno vienuolyno Pjemonte, Italijoje. Jai priklauso 10 hektarų vynuogynų, iš kurių daugiau nei pusę užima Nebbiolo veislės vynmedžiai. Taip pat auginama apie 2,6 ha Barbera, maždaug po pusę hektaro Dolcetto ir Chardonnay vynuogių.
Didžiausias vyninės pasididžiavimas – Vigna Conca ir Vigna Gancia vynuogynai, kurių derlius skirtas aukštos kokybės Barolo gamybai.
Nuo 1978 metų vyninei vadovauja Mauro Molino – enologas, baigęs mokslus Albos institute. Nors vyninė nedidelė, jos vynai pelnė tarptautinį pripažinimą. Vyno kritikas Robertas Parkeris taip atsiliepė apie Mauro Molino Barolo:
„...skonio vaisinė bomba! Masyvūs, koncentruoti vynai, kuriuos galima brandinti ilgiau nei 20 metų.“
Šiuo metu vyninę valdo šeima, kuri deda didelį akcentą į tvarumą: integruotas vynuogynų ligų valdymas, minimalus sieros ir vario naudojimas, organinių trąšų naudojimas, natūrali žolių plokštuma tarp vynmedžių, taip pat minimalus SO₂ kiekis vynuose.