Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Show map

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Show map
Champagne Egly-Ouriet Les Vignes de Bisseuil 1er Cru (Pre - sale)

The actual product may vary from the images shown on the website.

Sparkling dry

Champagne Egly-Ouriet Les Vignes de Bisseuil 1er Cru (Pre - sale)

86,00

Description

Pre-sale — The Champagne will arrive at Vyno klubas in mid-December

Refined and mineral-driven Champagne from one of the most respected grower-producers in the region. Egly-Ouriet is celebrated worldwide for its deep commitment to terroir, natural winemaking and extended aging on the lees.

Les Vignes de Bisseuil represents the purest expression of ‘Chardonnay’, capturing the precision and limestone clarity of the 1er Cru Bisseuil village.

In the glass, it opens with aromas of lemon zest, white peach, pear and white flowers, followed by notes of brioche, toasted almonds and chalky minerality. The bouquet is bright, focused and elegantly pure—hallmarks of the Egly-Ouriet style.

On the palate, the Champagne is vertical, tense, yet creamy, with fine, persistent bubbles. Flavours of citrus, white fruits and delicate autolytic nuances lead into a salty-mineral, long and dry finish. The acidity is vibrant and precise, giving structure and elegant tension.

Made from 100% ‘Chardonnay’ grown in the 1er Cru Bisseuil village of Montagne de Reims, its chalk-clay and marl soils lend the cuvée depth, minerality and a subtle saline edge.

Aged for around three years on the lees, with a low dosage (3 g/l), this Champagne highlights a naturally dry style and a crystal-clear expression of terroir.

Serving recommendations

Serve at 8-10 °C with white fish tartare, risotto with truffles, seafood, sushi, and sashimi.

About brand

Anot Richard Juhlin, Egly-Ouriet yra geriausias Pinot Noir vynuogių veislių augintojas (Pinot Meunier taip pat). Egly-Ouriet garsėja egzotiškai ąžuoliniu, biodinamiškai iš Premier ir Grand Cru vynuogynų daromu šampano stiliumi, primenančiu geriausius Burgundijos vynus. Siekiant geriau atskleisti vyną, šampane yra net kiek mažesnis slėgis nei standartas Šampanėje. Šampanas multi-dimensiškas, galingas, turintis milžinišką brandinimo potencialą ir minerališkas dėl tauraus dirvožemio, kadangi daromas tik iš Grand Cru (Pinot Meunier tik iš Premier Cru) vynuogynų. Francis Egly didžiąją dalį laiko praleidžia vynuogynuose ir yra prinokusių uogų šalininkas. Daugiausia naudoja naudotas ąžuolo statines iš Burgundijos, kuriuose vynas bręsta iki 8 mėnesių. Francis tiki, kad ąžuolo statinių naudojimas lemia didesnę šampano struktūrą, kompleksiškumą, vietos jausmą ir brandinimo potencialą. Taip pat Francis mėgsta vyną daryti iš skirtingų plotų atskirai. Vyną fermentuoja tik su laukinėmis mielėmis, neskaidrina ir nefiltruoja vyno. Priklausomai nuo derliaus kaskart sprendžia dėl malolaktinės fermentacijos. Panašiu metu kaip ir Jacques Selosse iš tėvo perėmęs ūkį ir ėmęs savarankiškai daryti šampaną, kartu formavo augintojų pakilimą regione. Vyninė valdo vynuogynus keletame Grand ir Premier Cru kaimelių – Ambonnay Grand Cru – 7,7 ha, Bouzy Grand Cru – 1,5 ha, Verzenay Grand Cru – 1,5 ha, Vrigny Premier Cru – 2,02 ha (tik Meunier vynuogė).

Egly - Ouriet

Egly - Ouriet

France All brand products

You might also like