Putojantis sausas
IŠANKSTINĖ PREKYBA - ŠAMPANAS VYNO KLUBĄ PASIEKS GRUODŽIO MĖNESIO VIDURYJE
Rafinuotas ir minerališkas šampanas iš vieno gerbiamiausių grower Champagne namų. Egly-Ouriet visame pasaulyje vertinami dėl išskirtinio dėmesio terroir, natūralaus vyndarystės stiliaus ir ilgo brandinimo su mielėmis.
Les Vignes de Bisseuil – tai gryniausia ‘Chardonnay’ išraiška, atspindinti 1er Cru Bisseuil kaimelio kalkingų dirvožemių švarą ir preciziškumą.
Taurėje pirmiausia atsiveria citrinų žievelių, baltųjų persikų, kriaušių ir baltų gėlių aromatai, kuriuos papildo brioche, skrudintų migdolų bei kreidos minerališkumo natos. Aromatas – šviesus, tikslus ir elegantiškai grynas, būdingas Egly-Ouriet stiliaus skaidrumui.
Burnoje šampanas vertikalus ir įtemptas, su kremiška tekstūra ir smulkiais, ilgai išliekančiais burbuliukais. Skonyje dera citrusų gaiva, baltųjų vaisių švarumas ir subtilios autolizės užuominos, pereinančios į druskingai minerališką, ilgą ir sausą poskonį. Rūgštis – gyva ir tiksli, suteikianti struktūros ir elegantišką įtampą.
Vynas sukurtas iš 100 % ‘Chardonnay’, užauginto 1er Cru Bisseuil kaime Montagne de Reims regione. Kalkingo molio ir mergelio dirvožemis suteikia cuvée minerališką stuburą, subtilų gylį ir švelnią sūrumo natą.
Šampanas brandinamas apie trejus metus su mielėmis, likutinis cukraus kiekis (3 g/l) leidžia atsiskleisti natūraliam sausam šampano stiliui ir terroir preciziškumui.
Patiekite 8-10 °C su baltos žalios žuvies tartaru, rizoto su trumais, jūros gėrybėmis, sušiais ir sašimiais.
Anot Richard Juhlin, Egly-Ouriet yra geriausias Pinot Noir vynuogių veislių augintojas (Pinot Meunier taip pat). Egly-Ouriet garsėja egzotiškai ąžuoliniu, biodinamiškai iš Premier ir Grand Cru vynuogynų daromu šampano stiliumi, primenančiu geriausius Burgundijos vynus. Siekiant geriau atskleisti vyną, šampane yra net kiek mažesnis slėgis nei standartas Šampanėje. Šampanas multi-dimensiškas, galingas, turintis milžinišką brandinimo potencialą ir minerališkas dėl tauraus dirvožemio, kadangi daromas tik iš Grand Cru (Pinot Meunier tik iš Premier Cru) vynuogynų. Francis Egly didžiąją dalį laiko praleidžia vynuogynuose ir yra prinokusių uogų šalininkas. Daugiausia naudoja naudotas ąžuolo statines iš Burgundijos, kuriuose vynas bręsta iki 8 mėnesių. Francis tiki, kad ąžuolo statinių naudojimas lemia didesnę šampano struktūrą, kompleksiškumą, vietos jausmą ir brandinimo potencialą. Taip pat Francis mėgsta vyną daryti iš skirtingų plotų atskirai. Vyną fermentuoja tik su laukinėmis mielėmis, neskaidrina ir nefiltruoja vyno. Priklausomai nuo derliaus kaskart sprendžia dėl malolaktinės fermentacijos. Panašiu metu kaip ir Jacques Selosse iš tėvo perėmęs ūkį ir ėmęs savarankiškai daryti šampaną, kartu formavo augintojų pakilimą regione. Vyninė valdo vynuogynus keletame Grand ir Premier Cru kaimelių – Ambonnay Grand Cru – 7,7 ha, Bouzy Grand Cru – 1,5 ha, Verzenay Grand Cru – 1,5 ha, Vrigny Premier Cru – 2,02 ha (tik Meunier vynuogė).