Raudonasis sausas
Klasikinis, lengvas ir kvapnus burgundiškas ‘Pinot Noir’ iš „Domaine Faiveley“ asortimento.
Blyškios rubino spalvos vynas pasižymi intensyviu raudonųjų uogų aromatu, kurį papildo saldžių prieskonių, tokių kaip cinamonas ir vanilė, natos. Burnoje jis atsiskleidžia per vaisiškas natas ir švelnius taninus. Čia taip pat ryškūs gaivios rūgšties akcentai, o poskonis ilgas bei prieskoniškas.
Vynas gaminamas iš ‘Pinot Noir‘ vynuogių, surinktų iš skirtingų vynuogynų sklypų, esančių Cote de Nuits vietovėje, kuri savo ruožtu yra Cote d'Or dalis ir laikoma viena iš geriausiai žinomų Burgundijos vyno vietovių.
Vynas dalimis brandinamas nerūdijančio plieno ir prancūziško ąžuolo statinėse nuo 10 iki 12 mėnesių.
Pateikti 14 - 16°C prie keptos anties krūtinėlės, kalakutienos, grilyje keptų veršienos patiekalų, vidutinio kietumo arba brandintų (Epoisses) sūrių.
Nuo 1825 metų Faiveley šeima su gilia pagarba dirba Burgundijos širdyje – Cote de Nuits, Cote de Beaune ir Cote Chalonnaise regionuose, kur gimsta prestižiniai Grands Crus ir Premiers Crus vynai. Iš kartos į kartą perduodamos vyndarystės paslaptys ir aistra leidžia „Domaine Faiveley“ šiandien būti didžiausiu šeimos valdomu vynuogynų ūkiu Burgundijoje, valdančiu įspūdingą 13 Grands Crus, 35 Premiers Crus ir 28 komunos vynų asortimentą. Šio gamintojo vynai visuomet pasižymi elegancija ir nepriekaištinga kokybe.
Vyno stilius
„Domaine Faiveley“ vynai yra elegantiški ir puikiai subalansuoti, atspindintys unikalų Burgundijos terroir. Didelis dėmesys skiriamas kiekvienos apeliacijos charakteriui ir subtiliems skirtumams, kuriuos lemia dirvožemis bei mikroklimatas.
Prestižiniai vynuogynai
„Domaine Faiveley“ valdo išskirtinius vynuogynus prestižinėse Burgundijos vietovėse:
Didelis dėmesys skiriamas vynuogynų priežiūrai ištisus metus, nuo genėjimo žiemą iki kruopštaus derliaus priežiūros vasarą, siekiant užtikrinti optimalų ‘Pinot Noir’ ir ‘Chardonnay’ vynuogių sunokimą.
Brandinimas ir gėrimo laikotarpis
„Domaine Faiveley“ vynai pasižymi puikiu balansu ir elegancija, leidžiančiu mėgautis jais tiek jaunais, tiek brandintais. Raudonieji vynai turi puikų potencialą ilgam brandinimui, per kurį atsiskleidžia jų kompleksiškumas ir subtili taninų išraiška. Baltieji vynai taip pat gali bręsti, įgaudami dar daugiau gylio bei koncentracijos.