Oranžinis sausas
Nežiūrint į vasarinius karščius ir dėl to kilusius sunkumus, 2018-ieji metai vyninėje derliaus kokybės atžvilgiu atsimenami kaip labai geri. Vynuogėms anksti atėjusi šiluma padėjo dviems savaitėms anksčiau nei įprastai pradėti vegetaciją. Šis dviejų savaičių pastumimas atsiliepė ir ankstesniu vynuogių susiformavimu. Vasara 2018-aisiais buvo ypatingai karšta bei sausa; temperatūra saulėtą dieną reguliariai perkopdamo 30 laipsnių Celsijaus. Laimei, žieminiai lietūs buvo suteikę reikiamą drėgmės rezervą dirvožemyje– tai išsaugojo vynuogių sveikumą ir leido joms pergyventi fotosintezės sustojimo periodą, kuris įvyksta temperatūrai viršijus minėtus 30 laipsnių Celsijaus. Esant tokiems karščiams neretai drėgmės trūkumas žemėje lemia nepakankamai aktyvią medžiagų apykaitą vynuogių krūmuose ir vynuogės, kartu su krūmu neišvengiamai džiūsta, o kartais ir nebeatsigauna. Tačiau šios nelaimės dideliais mąstais per plauką pavyko išvengti, todėl tos vynuogės, kurios pasiekė sortiravimo stalą, buvo puikioje prinokimo būsenoje.
Vynas, pagamintas iš baltųjų vynuogių veislių fermentuojant ir maceruojant nereguliuojamoje temperatūroje. Welschriesling ir Veltliner cuvée iš seno vynuogyno Wolf’s slėnyje, Devín vynmedžiai jauni nuo Rose kalno. „Welschriesling“ fermentuota atvirose talpose 10 dienų, „Veltliner“ ir „Devín“ fermentuotos seno ąžuolo statinėse su 15% vynuogių sulčių, kurios išspaustos rankomis ir 10 mėnesių maceruotos.
Džiovintų obuolių, moliūgų, medetkų,vaistinių ramunėlių, šermukšnių, apelsinų žievelės aromatų. Džiovinančių taninų, vidutinės rūgšties, agrastų ir greipfruto poskonio.
Vynas nefiltruotas, nepridėta papildomai sulfitų.
Sulfitų kiekis vyne -15mg/l
Tiekti 8-10 °C temperatūros prie rūkytų moliuskų, pastos su grybais/daržovėmis, daržovių lazanijos, liesesnės žuvies,rikota įdarytų cukinijų žiedų, šviežių keptų baravykų, minkštesnių sūrių.
Magula vyninės įkūrėjas Joseph Husar 1931 metais įsigijo žemės jau tada vyno pasaulyje žinomame Sucha nad Parnou kaimelyje, esančiame šiaurinėje Slovakijos dalyje, Karpatų kalnyne. Tradicinę šeimyninę vyndarystę sujaukė komunizmo liūnas ir tik 2001 metais tiesioginiai Joseph Husar palikuonys išdrįso atnaujinti šeimos ūkio veiklą. Ir tik nuo 2011 metų, Blaufränkisch vynuoge padarytas vynas pasiekė entuziastų gomurius. Savo išskirtinį kelią bandanti surasti šeima iš kitų išsiskyrė savo noru mokytis iš geriausių– galiausiai tai juos, kaip grupę, ir charakterizavo. Semdamiesi patirties iš tokių natūralios ir ekologinės vyndarystės guru kaip Ibor Melecsky ir Zsolt Sütö, anti-intervencionistų bei biodinamistų Claus Preisinger ir Toni Hartl, (o taip pat Ondrej Korpás, Karol Braniš, Tibor Ruman, Zoltán Tamašek) šeimos ūkis pasuko neišvengiamu biodinamikos, organikos, minimalios intervencijos keliu. Kadangi Magula vyninės vertybės yra natūralumas bei minimali intervencija, dedamas tik būtiniausias ir minimalus reikalingų sulfitų (SO2) kiekis: 10 mg/l; palyginimui ES leidžiamos ir dažniausiai sutinkamos normos siekia nuo 100mg/l iki 200 mg/l.