Red dry
Mauro Molino Barbera d’Alba 2024 - a wine that represents the character of Barbera: freshness, fruitiness, vitality.
During the fermentation of grape juice, maceration lasting 6 days and malolactic transformation are carried out in stainless steel tanks. After the fermentation process, the wine is aged for 6 months in steel tanks.
The aromas are dominated by berry notes - cherries, currants, red berries, with some herbal/aromatic tones. The wine is fresh, with more active acidity, fruity, with soft tannins. Well balanced, textured, pleasant. Medium-long mineral-fruity aftertaste.
Serve at 16 - 18°C with traditional Italian dishes (e.g. pasta with Bolognese sauce), pork or poultry dishes with tomatoes. Also, semi-hard and mature cheeses will go well with the wine.
Vyninė „Mauro Molino“ įkurta 1953 m., netoli senojo Šv. Martyno vienuolyno Pjemonte, Italijoje. Jai priklauso 10 hektarų vynuogynų, iš kurių daugiau nei pusę užima Nebbiolo veislės vynmedžiai. Taip pat auginama apie 2,6 ha Barbera, maždaug po pusę hektaro Dolcetto ir Chardonnay vynuogių.
Didžiausias vyninės pasididžiavimas – Vigna Conca ir Vigna Gancia vynuogynai, kurių derlius skirtas aukštos kokybės Barolo gamybai.
Nuo 1978 metų vyninei vadovauja Mauro Molino – enologas, baigęs mokslus Albos institute. Nors vyninė nedidelė, jos vynai pelnė tarptautinį pripažinimą. Vyno kritikas Robertas Parkeris taip atsiliepė apie Mauro Molino Barolo:
„...skonio vaisinė bomba! Masyvūs, koncentruoti vynai, kuriuos galima brandinti ilgiau nei 20 metų.“
Šiuo metu vyninę valdo šeima, kuri deda didelį akcentą į tvarumą: integruotas vynuogynų ligų valdymas, minimalus sieros ir vario naudojimas, organinių trąšų naudojimas, natūrali žolių plokštuma tarp vynmedžių, taip pat minimalus SO₂ kiekis vynuose.