1–23 iš 23
‘Barbera’ – tai viena seniausių ir plačiausiai auginamų raudonųjų vynuogių veislių Italijoje, ypač garsėjanti savo šaknimis Pjemonte, šiaurės Italijoje. Čia ši veislė išgarsino savo vardą tokiose apelacijose kaip Barbera d’Asti, Barbera d’Alba ir Barbera del Monferrato, kur gaminami įvairaus stiliaus vynai: nuo gaivių, vaisiškų kasdienių iki kompleksiškų, ąžuole brandintų. Nors dažnai ‘Barbera’ laikyta paprastesne Bordo veislių giminaite, ji vis dažniau įrodo savo potencialą ir išraiškingumą. Ši vynuogė taip pat sėkmingai auginama Kalifornijoje, Argentinoje, Australijoje, tačiau būtent Italijoje ji geriausiai atskleidžia savo charakterį.
‘Barbera’ vynai žavi ryškia spalva, minkštais taninais ir aukštu rūgštingumu, kuris suteikia jiems gaivumo ir ilgaamžiškumo. Aromatuose dominuoja vyšnios, slyvos, mėlynės, o brandesniuose vynuose – tabakas, oda, prieskoniai. Tai vynas, kuris geba būti ir draugiškas kasdienai, ir vertas lėto mėgavimosi.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Raudonasis sausas
Rožinis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
‘Barbera’ – viena universaliausių raudonųjų vynuogių veislių, kai kalbame apie derinimą su maistu. Dėl gaivaus rūgštingumo ir švelnių taninų ji idealiai tinka prie pomidorinių patiekalų, todėl puikiai dera su pica, makaronais su raudonais padažais, lasagna ar net baklažanų parmigiana. Lengvesnio stiliaus Barbera taip pat dera su kepta paukštiena, veršiena, daržovių troškiniais, minkštais sūriais kaip „Taleggio“ ar „Brie“.
Tuo tarpu sodresnės, ąžuole brandintos ‘Barbera’ versijos puikiai lydi jautienos kepsnius, grilyje keptą avieną, patiekalus su grybais, trumų sviestu, ar net brandintus sūrius bei tamsaus šokolado desertus.
Tai vynas, kuris jungia tradiciją ir universalumą. Jis puikiai tinka ir paprastam vakarienės stalui, ir šventiniam meniu – o jo charakteris visada išlieka atpažįstamas: vaisiškas, elegantiškas, gyvas.