Raudonasis sausas
De Martino Legado Carmenère Maipo DO 2022 – autentiškas Čilės perlas iš istorinio regiono.
Rafinuotas, charakteringas vynas, atspindintis Carmenère vynuogės išskirtinumą. Vynas 16 mėn. brandinamas senose prancūziško ąžuolo statinėse.
Jo aromatams būdingi gervuogių, vyšnių, aronijų, kavos, juodojo šokolado bei dūmo niuansai. Burnoje – gaivi rūgštis, minkšti taninai, vidutinis svarumas, elegancija su subtiliai išreikštu ąžuolu.
Tiekti 16 – 18 °C prie raudonos mėsos troškinių, patiekalais su juodųjų pupelių padažu, aštresniu BBQ, taip pat brandintais sūriais.
„De Martino“ vyninė – šeimos valdoma įmonė, įkurta 1934 m. Pietro De Martino, išeivio iš Italijos, kuris sukūrė idealias sąlygas gaminti vynus Maipo slėnyje. Vyninė nuolat investuoja į ekologinę vynininkystę bei tvarų ūkininkavimą, siekdama atskleisti Čilės regionų įvairovę ir autentišką terroir išraišką. Vyndariai nuolat keliauja po skirtingas Čilės vietoves, ieškodami unikalių plotų individualaus, išskirtinio vyno gamybai, siekdami įrodyti, kad Čilėje galima gaminti aukščiausios kokybės vynus. De Martino buvo pirmieji, ėmę eksportuoti „Carmenere“ vyną į užsienio šalis 1996 m., o šiuo metu jų daromi atskirų vynuogynų vynai nuolat sulaukia aukštų įvertinimų tiek iš vyno kritikų, tiek iš entuziastų bei profesionalų.
Vyno stilius
De Martino vynai pasižymi gaivia rūgštimi, vaisiškumu ir žemiškais akcentais bei išskirtiniu minerališkumu – savybėmis, kurios kiek rečiau sutinkamos Naujojo Pasaulio vynuose.
Prestižiniai vynuogynai
De Martino vynų gamybai naudojamos vynuogės auginamos unikaliuose Čilės regionuose:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai brandinami tiek moderniomis, tiek tradicinėmis technologijomis, leidžiančiomis išlaikyti jų autentiškumą ir pabrėžti vietos terroir. Nors dauguma De Martino vynų yra geriami iš karto, kai kurie variantai turi potencialą ilgai bręsti, įgaudami dar daugiau kompleksiškų natų.