Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    94 / 100

  • EKO
Ampeleia Rosso Toscana IGT 2018

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Ampeleia Rosso Toscana IGT 2018

51.00

Aprašymas

Vynas skaniai gaivus, gėlėtas, vaisiškas, šilkinių taninų, ryškios rūgšties. Elegantiškas ir elastingas.Mėlynės, spanguolės, citrinos, pušų spygliai, gvazdikėliai ir šviežios gėlės juntamos aromate. Vynas 6 mėnesius brandintas betoninėse talpyklose ir 6 mėnesius ąžuolo statinėse.  Nefiltruotas.

Patiekimas

Tiekti 14-16 °C prie mėsos troškinių su daržovėmis ir miško grybais, tuno tartaro, troškintos antienos, pomidorų ir čiorizo dešros troškinio.

Vertinimas

94 / 100

James Suckling

Blueberries, cranberries, lemons, pine needles, cloves and fresh flowers on the nose. So deliciously fresh, floral and fruity with silky tannins and bright acidity. Sleek and supple. Almost creamy. Long, too. Cabernet franc. From biodynamically grown grapes. Unfiltered. Drink or hold.

Apie gamintoją

"Ampeleia" įsikūrusi viduramžių miestelyje Roccatederighi, Maremos provincijoje vakarų Toskanoje. Vyninėje sukasi būrys veiklaus ir žingeidaus jaunimo, o jiems vadovauja “Ampeleia” siela Marco Tait, kuris valdyti ūkį pradėjo būdamas vos 22 metų. Per beveik dvidešimt veiklos metų vyninė iš pradžių persiorientavo į ekologinę vyndarystę, o paskui ir į biodinaminę. “Ampeleia” charakterio šaknys – ‘Cabernet Franc’ - vynuogių veislė, geriausiai išreiškianti terroir identitetą ir kartu pasakojanti jo istoriją. Ūkyje taip pat sirpsta ir Toskanoje rečiau sutinkamos Ronos slėniui būdingos veislės – ‘Grenache’ (Toskanoje vadinama ‘Alicante Nero’), ‘Carignan’ ir ‘Mourvedre’ – kurios formuoja sultingojo “Unlitro” vyno skonį.

Jums galėtų patikti