Vilnius

Klaipėda

  • Robert Parker

    97 / 100

Champagne Egly-Ouriet Grand Cru Millesime 2014

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis sausas

Champagne Egly-Ouriet Grand Cru Millesime 2014

503.00

Aprašymas

Šampanas padarytas iš "Montagde de Reims" subregione Grand Cru kategorijos augavietėje augančių vynmedžių uogų. Nefiltruotas.

„Pinot Noir“ ir „Chardonnay“ vynas iš seniausių Egly – Ouret vynmedžių, auginamų Grand Cru Ambonnay kaime. Vynas fermentuojamas ir brandinamas statinėse, kurių dalis yra naujos. Prieš išleidžiant vyną į rinką, jis taip pat 96-100 mėnesių brandinamas su mielėmis.

Francis Egly mano, kad tai vienas geriausių jo pagamintų Millésime šampanų. Vasara buvo vėsi, o nuo rugpjūčio vidurio iki rugsėjo pradžios vynuogės turėjo idealias nokimo sąlygas ir buvo surinktas išskirtinis derlius.

Šampanas yra stulbinančiai vyniškas. Čia juntami kriaušių, slyvų, šviežiai keptos duonos, migdolų ir medaus korio aromatai. Pilno kūno, sultingas ir daugiasluoksnis šampanas. Jis išskirtinio tyrumo, labai ekspresyvus, poskonis labai ilgas ir sūrokas.

Dozažas:1g/l.

Patiekimas

Patiekite 10–12 °C su foie gras, ikrais arba kreminės tekstūros sūriais.

Vertinimas

97 / 100

Robert Parker

One of the very finest wines produced in this less heralded vintage is Egly's 2014 Brut Grand Cru Millésime, a strikingly vinous and enveloping Champagne that wafts from the glass with aromas of pear, mirabelle plum, freshly baked bread, almond paste and honeycomb. Full-bodied, satiny and layered, its textural attack segues into a deep, concentrated mid-palate of exceptional purity and cut, concluding with a long, penetrating and mouthwateringly saline finish. As ever, it's a blend of some 70% Pinot Noir with 30% Chardonnay from Ambonnay's greatest terroirs.

Apie gamintoją

Anot Richard Juhlin, Egly-Ouriet yra geriausias Pinot Noir vynuogių veislių augintojas (Pinot Meunier taip pat). Egly-Ouriet garsėja egzotiškai ąžuoliniu, biodinamiškai iš Premier ir Grand Cru vynuogynų daromu šampano stiliumi, primenančiu geriausius Burgundijos vynus. Siekiant geriau atskleisti vyną, šampane yra net kiek mažesnis slėgis nei standartas Šampanėje. Šampanas multi-dimensiškas, galingas, turintis milžinišką brandinimo potencialą ir minerališkas dėl tauraus dirvožemio, kadangi daromas tik iš Grand Cru (Pinot Meunier tik iš Premier Cru) vynuogynų. Francis Egly didžiąją dalį laiko praleidžia vynuogynuose ir yra prinokusių uogų šalininkas. Daugiausia naudoja naudotas ąžuolo statines iš Burgundijos, kuriuose vynas bręsta iki 8 mėnesių. Francis tiki, kad ąžuolo statinių naudojimas lemia didesnę šampano struktūrą, kompleksiškumą, vietos jausmą ir brandinimo potencialą. Taip pat Francis mėgsta vyną daryti iš skirtingų plotų atskirai. Vyną fermentuoja tik su laukinėmis mielėmis, neskaidrina ir nefiltruoja vyno. Priklausomai nuo derliaus kaskart sprendžia dėl malolaktinės fermentacijos. Panašiu metu kaip ir Jacques Selosse iš tėvo perėmęs ūkį ir ėmęs savarankiškai daryti šampaną, kartu formavo augintojų pakilimą regione. Vyninė valdo vynuogynus keletame Grand ir Premier Cru kaimelių – Ambonnay Grand Cru – 7,7 ha, Bouzy Grand Cru – 1,5 ha, Verzenay Grand Cru – 1,5 ha, Vrigny Premier Cru – 2,02 ha (tik Meunier vynuogė).

Jums galėtų patikti