Vilnius

Klaipėda

  • EKO
Champagne Eric Rodez  Cuvée Empreinte de Terroir Pinot Noir Ambonnay Grand Cru 2012

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis sausas

Champagne Eric Rodez Cuvée Empreinte de Terroir Pinot Noir Ambonnay Grand Cru 2012

227.00

Aprašymas

 Mėgaujantis Empreinte Noire 2012 taurėje atsiskleidžia jo unikalus profilis, pasižymintis 'Pinot Noir' turtingumu ir gyliu. Šis šampanas siūlo sudėtingą aromatinę paletę ir charakterį, atspindintį vynuogių veislės galią ir subtilumą. Šampanas  fermentuotas mažose ąžuolo statinėse. Kruopštus vyno gaminimas ir brandinimas suteikia ryškų aromatą ir aiškiai apibrėžtą struktūrą. Šampanas patiks autentiško, išskirtinio šampano mėgėjams ir inicijuos gražius derinius su rafinuotais patiekalais, kurie subalansuos jo sodrumą ir sudėtingumą.

Dozažas: 3g/l 

Patiekimas

Tiekti 8-10 °C prie ant grotelių kepto omaro, anties krūtinėlės, brie de meaux sūrio.

Apie gamintoją

Ericas Rodezas – aštuntosios kartos vynuogių augintojas, įsikūręs juodųjų vynuogių karalystėje – Ambonė (Ambonnay) miestelyje, klasifikuotame aukščiausia grand cru kategorija. Jis turi vos 6 hektarus brandžių vynuogynų ir per metus pagamina apie 40 tūkstančių butelių šampano. Jo vyno gamybos stilius išsiskiria bazinio vyno fermentavimu ąžuolo statinėse. Ericas šio gamybos būdo subtilybių mokėsi Burgundijoje, Ronos slėnyje ir garsiuose „Krug“ šampano namuose. Po tokios praktikos jis pagaliau ryžosi gaminti savo stiliaus šampaną. Šiuo metu beveik 80 procentų vyno pirminė fermentacija daroma burgundiško ąžuolo statinėse, kur kontroliuojamas malolaktinės fermentacijos virsmas. Erico Rodezo šampano stilius labai panašūs į "Krug" ir "Bollinger". Ericas visiškai nenaudoja herbicidų, pesticidų ir vynuogynus prižiūri vadovaudamasis ekologiniais bei biodinaminiais principais. Didžioji dalis „Eric Rodez“ šampano iš anksto nuperkami šampano entuziastų ir kolekcininkų.

Jums galėtų patikti