Vilnius

Klaipėda

Champagne Eric Rodez Les Beurys Pinot Noir Ambonnay Grand Cru 2016

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis sausas

Champagne Eric Rodez Les Beurys Pinot Noir Ambonnay Grand Cru 2016

230.00

Aprašymas

Aukso spalvos šampanas pasižymintis ilgai išliekančiais burbuliukais, kurie taurėje suformuoja subtilia putą. Aromatinės savybės atsiskleidžia per aviečių, braškių kvapus kuriuos papildo rožių ir žibuoklių kvapai. Jie suteikia šiam šampanui gylio ir kompleksiškumo. Gali išryškėti ir brioche bandelės, skrebučio, bei migdolų aromatinės natos. Burnoje šampanas pilno kūno ir labai ekspresyvus. Skonių paletė pasižymi raudonųjų vaisių, citrusų ir prieskonių natomis išryškinančiomis puikų rūgšties ir saldumo balansą bei ilgai išliekantį poskonį.

 

Dozažas (3g/l)

Patiekimas

Tiekti 8-10°C prie jūros ežių, kimšto kalakuto su spanguolių padažu, keptuvėje keptos antienos su vyšnių padažu ir ant griliaus keptomis daržovėmis, taip pat minkšti sūriai: brie arba camambert.

Apie gamintoją

Ericas Rodezas – aštuntosios kartos vynuogių augintojas, įsikūręs juodųjų vynuogių karalystėje – Ambonė (Ambonnay) miestelyje, klasifikuotame aukščiausia grand cru kategorija. Jis turi vos 6 hektarus brandžių vynuogynų ir per metus pagamina apie 40 tūkstančių butelių šampano. Jo vyno gamybos stilius išsiskiria bazinio vyno fermentavimu ąžuolo statinėse. Ericas šio gamybos būdo subtilybių mokėsi Burgundijoje, Ronos slėnyje ir garsiuose „Krug“ šampano namuose. Po tokios praktikos jis pagaliau ryžosi gaminti savo stiliaus šampaną. Šiuo metu beveik 80 procentų vyno pirminė fermentacija daroma burgundiško ąžuolo statinėse, kur kontroliuojamas malolaktinės fermentacijos virsmas. Erico Rodezo šampano stilius labai panašūs į "Krug" ir "Bollinger". Ericas visiškai nenaudoja herbicidų, pesticidų ir vynuogynus prižiūri vadovaudamasis ekologiniais bei biodinaminiais principais. Didžioji dalis „Eric Rodez“ šampano iš anksto nuperkami šampano entuziastų ir kolekcininkų.

Jums galėtų patikti