Vilnius

Klaipėda

F. Mikulski  Blanc Bourgogne Côte d’Or AOC 2022

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

F. Mikulski Blanc Bourgogne Côte d’Or AOC 2022

54.00

Aprašymas

Šis "Chardonnay" vynas daromas iš dviejų nedidelių vynuogynų, kurių bendras plotas siekia 1,5 ha. Jie puoselėjami taikant ekologinės vynuogyninkystės metodus. Apatinėje šlaito dalyje vyrauja sąnašinis dirvožemis. Vynas brandintas 10 mėn. prancūziško ąžuolo statinėse.  Padaroma apie 9000 butelių per metus.

Abu vynuogynai yra šalia garsiojo kaimelio Meursault ribos, todėl ir vyno stilius panašus - ilgo poskonio, tvarus ir ekspresyvus, gali būti brandinamas iki 5-7 metų. 

Vynas išsiskiria kompleksišku kvapu, tai kriaušių, obuolių ir džiovintų vaisių natos. Burnoje jis atsiskleidžia per svarų, tačiau gaivos ir minerališkumo pilną poskonį.

Patiekimas

Patiekti 10-12° C temperatūroje. Idealus su žuvimi, ypač ešeriu ir karpiu.

Apie gamintoją

Vyninei „François Mikulski“ vadovaujantis išeivio iš Lenkijos sūnus François savo neįprastą regione pavardę pavertė pranašumu. Jo gaminamas vynas išsiskiria ne tik skoniu, bet ir išvaizda – ant paprasto vienspalvio butelio baltais dažais tarsi kreida teužrašytas vyndario vardas, pavardė bei vynuogynas. Kadangi šeimos vyninė įsikūrusi Merso (Meursault) apylinkėse, tai ir specializuojasi daugiausia šio kaimelio pavadinimą turinčio ryškaus skonio baltojo vyno gamyboje. Tačiau François augina ir šiek tiek ‘Pinot Noir‘ vynuogių.Šiuo metu šeima valdo 9 hektarus vynuogynų, iš kurių trys ketvirtadaliai skirti baltųjų vynuogių veislėms. Auginamos Merso kaimeliui būdingos ‘Chardonnay‘ ir du nedideli 1929 ir 1948 metais pasodinti ‘Aligote‘ vynuogynai. Likę kiek daugiau nei 2 hektarai užsodinti ‘Pinot Noir‘ vynuogėmis. Gamindamas vyną François Mikulski stengiasi išsaugoti auginimo vietai ir vynuogių veislei būdingas savybes. Tam jis pasitelkia ekologinės vyndarystės būdus. Po itin atidžios kekių atrankos skinant derlių vynuogės atskiriamos nuo kotelių ir pneumatiniu presu švelniai išspaudžiamos. Fermentacijai naudojamos natūralios mielės. Brandinimas statinėse trunka 10–12 mėnesių, tačiau kad ąžuolas neužgožtų vynuogynui būdingo skonio François naudoja ne daugiau kaip 20 proc. naujų statinių.

Domaine François Mikulski

Domaine François Mikulski

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti