Vilnius

Klaipėda

  • Robert Parker

    92 / 100

  • James Suckling

    90 / 100

Vieux Château Mazerat  Saint - Émilion Grand Cru AOC 2013

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Vieux Château Mazerat Saint - Émilion Grand Cru AOC 2013

94.00

Aprašymas

Vynuogių sultys fermentuojamos medinėse talpose. Ilga, lėta vyno maceracija vykdoma žemoje temperatūroje. Melolaktinis virsmas ir vyno brandinimas vyksta naujose prancūziškose ąžuolo statinėse. 

Tamsios vyšnių raudonumo spalvos vynas kvepia mėlynių, šilkmedžio uogų, espreso kavos ir brendyje mirkytų vyšnių aromatais. Burnoje vynas pilno kūno, elegantiško stiliaus. Juntami sodrūs taninai.

Patiekimas

Patiekti 16-18 °C temperatūros prie raudonos mėsos (jautienos kepsnio) ir žvėrienos troškinių.

Vertinimas

90 / 100

James Suckling

Lots of chalk and dried flower petal aromas with some hints of dark cherry too. Medium to full body, firm tannins and a fresh and clean finish. Refined and pretty.

92 / 100

Robert Parker

Vieux Chateau Mazerat’s brilliant 2013 emerges from a tiny, clay and limestone-based vineyard near such stars as Chateau Angelus and Canon. Much of this vineyard was planted in 1947. The 2013, a blend of 65% Merlot and 35% Cabernet Franc, was made from tiny yields with no more than four bunches of grapes per vine, and even those showed a lot of shatter and millerandage (the falling of berries from poor weather during the flowering). This deep ruby/purple-colored 2013 reveals serious minerality as well as lots of dense mulberry and black cherry fruit, incense and graphite characteristics. Medium-bodied with excellent depth, texture and richness, it should be drinkable upon release, and last for 10-12 years thereafter.

Apie gamintoją

1994 m. britas Jonathanas Malthusas įgyvendino savo seną svajonę – pardavė jam priklausančią pramonės inžinerijos firmą ir nusipirko vynuogyną pačioje Prancūzijos vyndarystės širdyje – Bordo, Saint-Emillione. Ten jis prisidėjo prie maištingo garagistes judėjimo, kuriam priklausė išradingi mažų vynuogynų savininkai, siekę gaminti mažus kiekius unikalaus, žaismingo vyno, pasižyminčio koncentracija, tačiau išlaikančius lengvą vaisiškumą. J. Malthuso vynai greitai iškovojo pripažinimą konservatyviajame Bordo regione: drąsios vyndarystės technologijos (ypatingai maži derliai, dvigubas vynuogių perrinkimas, fermentavimas žemoje temperatūroje) padėjo britų vyndario vardui atsidurti Saint-Emilliono grand cru sąraše.

Château Teyssier Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti