1–2 iš 2
‘Poulsard’ (dar žinoma kaip ‘Ploussard’) – tai viena seniausių ir unikaliausių raudonųjų vynuogių veislių iš rytų Prancūzijos Jura regiono. Nors vynuogė raudona, iš jos gaminami vynai pasižymi netikėtai šviesia spalva – beveik permatomi, panašūs į tamsesnį rožinį. Tačiau išvaizda klaidina: ‘Poulsard’ vynai yra labai aromatingi, pasižymintys subtilia struktūra ir ryškiu charakteriu. Jie dvelkia braškėmis, spanguolėmis, rožių žiedlapiais, kartais net lengva dūmine ar žolelių nata.
Ši vynuogė dažnai naudojama tiek vienos veislės vynams, tiek mišiniuose su ‘Trousseau’ ar ‘Pinot Noir’, o dėl savo elegancijos ir švelnių taninų neretai lyginama su švelnesniais Burgundijos vynais.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Raudonasis sausas
‘Poulsard’ vynai puikiai tinka norintiems lengvesnio, gyvo ir gastronomiško raudonojo vyno. Juos patariama gerti šiek tiek atvėsintus, ypač vasarą. Skonyje vyrauja sultingos raudonos uogos, švelnus rūgštingumas ir subtilus prieskoniškumas. Tai vynas, kuris puikiai dera su lengvais mėsos patiekalais, paukštiena, miško grybų patiekalais, brandintu sūriu ar charakteringesnėmis daržovėmis, pavyzdžiui, burokėliais ar baklažanais.
Be to, ‘Poulsard’ puikiai atspindi Juros vyndarystės kultūrą – natūralumą, terroir išraišką ir vynų unikalumą. Tai ne tik vynas, bet ir skoningas būdas patirti autentišką Prancūzijos provincijos dvasią.