1–2 iš 2
Roussanne’ – tai viena iš pagrindinių baltųjų vynuogių veislių, kilusių iš Prancūzijos pietų, ypač garsėjanti savo vaidmeniu Ronos slėnio baltuosiuose vynuose. Dažnai maišoma su ‘Marsanne’, tačiau išsiskiria savo elegancija, struktūra ir gaiviu rūgštingumu. Šios vynuogės pavadinimas kilęs iš prancūziško žodžio „rousse“ – „raudona“, nes sunokusios uogos įgauna rausvą atspalvį.
‘Roussanne’ vynai – kompleksiški, aromatingi, su puikiu brandinimo potencialu. Jie pasižymi gėlių (ramunėlių, jazminų), kriaušių, geltonųjų slyvų, medaus ir net žolelių natomis. Brandinant ąžuole, atsiranda riešutų, sviesto ir vanilės akcentai, kurie dar labiau praturtina skonį.
Skaityti daugiauBaltasis sausas
Baltasis sausas
Dėl savo tekstūros ir struktūros, ‘Roussanne’ tinka tiek lengviems, tiek svaresniems patiekalams. Puikiai dera su keptais paukštienos patiekalais, kuskusu su daržovėmis, baltosiomis žuvimis, moliūgų ar grybiniais risotais. Taip pat puikus pasirinkimas prie brandintų sūrių ar net tailandietiško maisto su kokosų pienu.
Ši vynuogė vis labiau populiarėja ir už Prancūzijos ribų – ją galima rasti Italijoje, Australijoje, JAV, ypač Kalifornijoje. Visur, kur tik auginama, ‘Roussanne’ įrodo, kad baltasis vynas gali būti rimtas, gilus ir ne mažiau įsimintinas nei raudonieji.