1–8 iš 8
‘Trousseau’ – tai viena iš tradicinių Jura regiono (rytų Prancūzija) raudonųjų vynuogių veislių, dar žinoma kaip ‘Bastardo’ Portugalijoje, kur ji naudojama portveino gamyboje. Jura regione ši vynuogė auginama nuo seno ir vertinama dėl savo gebėjimo subrandinti tamsesnius, struktūriškesnius vynus nei šviesesnis ‘Poulsard’. ‘Trousseau’ mėgsta saulėtesnius plotus ir gerai nusausintus, šiltus dirvožemius – dažniausiai granitinius ar molingus su kalkakmenio priemaišomis. Tai viena iš retesnių, bet labai išraiškingų Juros veislių, leidžianti sukurti charakteringus vynus su ilgesniu brandinimo potencialu.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Raudonasis sausas
Saldusis saldus
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Iš ‘Trousseau’ gaminami vynai išsiskiria ryškia spalva, vidutinio kūno struktūra ir aromatų kompleksiškumu. Juose dažnai juntami vyšnių, aviečių, gervuogių, juodųjų pipirų, dūmo ir net odos ar žolelių atspalviai. Skonis – gyvas, su švelniais, bet pastebimais taninais bei gaiviu rūgštingumu. Tai gastronomiškas vynas, tinkamas tiek lengvesniems mėsos patiekalams (paukštiena, triušiena), tiek miško grybams ar brandintiems sūriams. Dažnai patariama jį gerti kiek atvėsintą, ypač vasaros metu – taip išryškėja jo subtili vaisiškumo ir prieskonių pusiausvyra.