Vilnius

Klaipėda

Trousseau

1–88

‘Trousseau’ – tai viena iš tradicinių Jura regiono (rytų Prancūzija) raudonųjų vynuogių veislių, dar žinoma kaip ‘Bastardo’ Portugalijoje, kur ji naudojama portveino gamyboje. Jura regione ši vynuogė auginama nuo seno ir vertinama dėl savo gebėjimo subrandinti tamsesnius, struktūriškesnius vynus nei šviesesnis ‘Poulsard’. ‘Trousseau’ mėgsta saulėtesnius plotus ir gerai nusausintus, šiltus dirvožemius – dažniausiai granitinius ar molingus su kalkakmenio priemaišomis. Tai viena iš retesnių, bet labai išraiškingų Juros veislių, leidžianti sukurti charakteringus vynus su ilgesniu brandinimo potencialu.

Skaityti daugiau
Filtrai
96
24
36
48
Visi
Pavadinimas A-Z
Pavadinimas Z-A
Pigiausia viršuje
Brangiausia viršuje
  • Prancūzija Prancūzija
  • Jura/Arbois AOC
    • Pinot Noir - 33%
    • Poulsard - 34%
    • Trousseau - 33%
    • Pikantiškas, velvetinių taninų raudonasis
  • 0,75 L 12,5%
27,00
  • Prancūzija Prancūzija
  • Jura/Arbois AOC
    • Pinot Noir - 33%
    • Poulsard - 34%
    • Trousseau - 33%
    • Pikantiškas, velvetinių taninų raudonasis
  • 0,75 L 13,5%
33,00
  • Prancūzija Prancūzija
  • Jura/Arbois AOC
    • Trousseau - 100%
    • Subrendęs saldusis
  • 0,375 L 16%
98,00
  • Prancūzija Prancūzija
  • Jura/Arbois AOC
    • Pinot Noir - 33%
    • Poulsard - 34%
    • Trousseau - 33%
  • 1,5 L 13%
106,00
16 / 100
Domaine Rolet Trousseau Arbois AOC 2009 1,5L
  • Prancūzija Prancūzija
  • Jura/Arbois AOC
    • Trousseau - 100%
  • 1,5 L 13%
106,00
15 / 100
Domaine Rolet Memorial Arbois AOC 2003 1,5 L
  • Prancūzija Prancūzija
  • Jura/Arbois AOC
    • Pinot Noir - 33%
    • Poulsard - 34%
    • Trousseau - 33%
  • 1,5 L 13%
123,00
  • Prancūzija Prancūzija
  • Jura
    • Pinot Noir - 33%
    • Poulsard - 34%
    • Trousseau - 33%
  • 1,5 L 13%
129,00
  • Prancūzija Prancūzija
  • Jura
    • Pinot Noir - 33%
    • Poulsard - 34%
    • Trousseau - 33%
  • 1,5 L 13%
135,00

Iš ‘Trousseau’ gaminami vynai išsiskiria ryškia spalva, vidutinio kūno struktūra ir aromatų kompleksiškumu. Juose dažnai juntami vyšnių, aviečių, gervuogių, juodųjų pipirų, dūmo ir net odos ar žolelių atspalviai. Skonis – gyvas, su švelniais, bet pastebimais taninais bei gaiviu rūgštingumu. Tai gastronomiškas vynas, tinkamas tiek lengvesniems mėsos patiekalams (paukštiena, triušiena), tiek miško grybams ar brandintiems sūriams. Dažnai patariama jį gerti kiek atvėsintą, ypač vasaros metu – taip išryškėja jo subtili vaisiškumo ir prieskonių pusiausvyra.