1–8 iš 8
‘Viognier’ – tai aromatinga baltoji vynuogių veislė, kilusi iš šiaurinės Ronos slėnio dalies Prancūzijoje, garsiausia savo išraiška Condrieu apeliacijoje. Nors XX a. pradžioje ji buvo beveik išnykusi, šiandien ‘Viognier’ vėl žydi tiek Prancūzijoje, tiek kitose šalyse – nuo Kalifornijos iki Australijos. Ši vynuogė vertinama dėl savo išraiškingo aromato ir sodraus, šilkinio skonio.
Vynai iš ‘Viognier’ dažniausiai pasižymi abrikosų, persikų, apelsinų žiedų, medaus ir prieskonių natomis. Jie gali būti tiek sausi, tiek saldesni, dažnai turintys didesnį alkoholio kiekį ir mažesnį rūgštingumą. Kai kurios versijos brandinamos ąžuole, kad įgytų daugiau struktūros.
Skaityti daugiauRožinis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
‘Viognier’ puikiai dera su rytų virtuvės patiekalais, baltomis mėsomis, žuvimi, keptomis daržovėmis ir kreminiais padažais. Geriausia mėgautis šiuo vynu šiek tiek atvėsintu – 10–12 °C. Tai vynas, žavintis savo aromatais, tekstūra ir neįprasta elegancija – tikras atradimas tiems, kurie ieško išskirtinių baltųjų vynų.