Vilnius

Klaipėda

  • Jancis Robinson

    17 / 20

Antech Grande Cuvée Oubliée Cremant de Limoux AOP 2015

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis sausas

Antech Grande Cuvée Oubliée Cremant de Limoux AOP 2015

32.00

Aprašymas

Neįtikėtino šviežumo ir puikaus balanso vynas, pagamintas tradiciniu putojančio vyno gamybos metodu. Molio-kalkakmenio terasinėse ir šlaitinėse augavietėse augančių 20-40 metų vynmedžių derlius surintas rankomis. Pirmoji fermentacija vykdyta termoreguliuojamose nerūdijančio plieno kubiluose. Antroji fermentacija buteliuose - beveik 5 metai su mielėmis. Turtingas ir pilnas subtilių ir smulkių burbuliukų vynas kvepia greipfrutais, apelsinais, karamele, cukruotais meduoliais.

Dozažas: 5g/l.

Patiekimas

Patiekti 7-8 °C kaip aperityvą, prie apskrudintos baltos žuvies, vištienos kepsnių.

Vertinimas

17 / 20

Jancis Robinson

Orange blossom and hawthorn flowers on the nose. Orange peel. Delicate cobweb of smokiness that one can barely perceive through the purity of the fruit. Citron notes, lemon zest. There is fleeting richness and a sense of breadth without being a broad wine – it reminds me of panettone, both on the nose and on the palate. Very clearly more complexity and substance than the other two Antech wines, but it retains that very special, filigree-fine yet scalpel-precise Limoux acidity. The finish tingles and turns deliciously sweet and sour, like sucking on candied lime peel.

Apie gamintoją

"Antech" – viena didžiausių šeimos valdomų vyninių Limoux apeliacijoje, esančioje Langedoko-Rusijono regione. Tisseyre-Limouzy šeima ilgai gamino ramų vyną. 1931 metais per vedybas į šeimą atėjo Edmond'as Antechas. Pastaraisiais dešimtmečiais "Antech" nuosekliai didino putojančio vyno "Cremant" gamybą ir dabar užsiima tik jo gamyba trijose apeliacijose: Crémant de Limoux (dominuoja 'Chardonnay' vynuogės, maišomos su 'Chenin Blanc' ir 'Mauzac'), Blanquette de Limoux (teigiama, kad tai seniausias pasaulyje putojantis vynas, kuriame 90 proc. mišinio sudaro vietinės 'Mauzac' vynuogės, o likusi dalis tenka 'Chenin Blanc' ir 'Chardonnay') ir Blanquette Méthode Ancestrale (senas ir labai retas natūraliai saldus putojantis vynas, kuris daromas senoviniu metodu tik iš vėlyvojo skynimo 'Mauzac' vynuogių). Šiuo metu vyninei vadovauja šeštos kartos atstovė Françoise Antech. Įmonė valdo 60 hektarų vynuogynų, tačiau savų vynuogių neužtenka, todėl vyninė yra sudariusi ilgalaikes žaliavos tiekimo sutartis su 35 tiekėjais. Tarptautiniai vyno ekspertai "Antech" kremantą vertina už puikų kokybės ir kainos santykį. http://www.antech-limoux.com/

Jums galėtų patikti