Vilnius

Klaipėda

  • Wine Advocate

    94 / 100

Capanna Brunello di Montalcino DOCG 2016

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Capanna Brunello di Montalcino DOCG 2016

61.00

Aprašymas

Sulčių alkoholinė fermentacija vykdyta reguliuojamoje temperatūroje atvirose ąžuolinėse talpose. Maceracija truko - 20-25 dienas.Įvykusi spontaninė malolaktinė fermentacija. Vynas brandintas 10-32 hl Slavonijos ąžuolo statinėse 34-38 mėn. ir dar 6 mėn. vynas ilsisi butelyje.

Tamsios rubino spalvos vynas kvepia džiovintomis figomis, aviečių uogiene, džiovintais pomidorais, balzamio acto padažu, granatais, vanile. Puikiai integruota gaivi rūgštis ir elegantiški taninai. Sultingų vyšnių, džiovintų slyvų, cinamono bei anyžiaus poskonių.

Vyno brandinimo potencialas iki 2038 metų.

Patiekimas

Patiekti 16-18 °C temperatūros prie griliuje keptos mėsos, žvėrienos troškinių su grybais ar daržovėmis.

Vertinimas

94 / 100

Wine Advocate

I tasted the Capanna 2016 Brunello di Montalcino side by side with the estate's 2015 Riserva and found that these two wines illustrate the vintage differences with clarity. This wine, the so-called "classic Brunello" from the slightly cooler vintage, is immediately more direct and expressive in terms of its bouquet. Aromas of cherry, earthy spice and rosemary essence are lifted and buoyant. However, the mouthfeel is surely more compact and tannic compared to the softer 2015 Riserva. What this wine lacks in texture, it delivers in terms of length and finish. It ages in Slavonian oak for 36 months and production is 42,000 bottles.

Apie gamintoją

Klasikinis Brunello gamintojas, įsikūręs Montalcino regione, Montoli vietovėje, kuri yra laikoma viena iš geriausių Brunello vietovių. Vyninė daugiau nei penkiasdešimt metų yra valdoma vienos Cencioni šeimos. „Capanna“ vynai pasižymi taniniškumu ir yra ilgai brandinami Slovakijos ąžuolo statinėse.

Societa Agricola Capanna

Societa Agricola Capanna

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti