Vilnius

Klaipėda

  • Wine Spectator

    95 / 100

Château Canon St-Émilion Grand Cru Classé AOC 2019

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Château Canon St-Émilion Grand Cru Classé AOC 2019

155.00

Aprašymas

2019-ųjų metų derliaus vynas sluoksniuotas, nepaprasto žavesio ir jausmingumo. Šio derliaus vynas yra patrauklus ir šiandien, taip pat galima brandinti daugelį dešimtmečių. 2019-ųjų derlius nėra toks gausus, tačiau puikaus balanso. Draugystėje su šiuo vynu svarbiausia kantrybė. 

Vynuogių sulčių fermentacija, trukusi 15 dienų, vyko nerūdijančio plieno talpose. Pasibaigus alkoholinei fermentacijai vynas perkeltas į prancūziško ąžuolo statines, kuriose buvo brandintas 18 mėn. 60% ąžuolinių statinių buvo naujos.

Tamsios vyšnių spalvos vynas pasižymi išraiškingu aromatu, kuriame dominuoja prisirpusių tamsių slyvų, mėlynių bei skrudinti prieskonių kvapai. Burnoje vynas pilno ir sodraus kūno, tačiau itin švelnios tekstūros. Juntamas nokus, sultingas, tamsiųjų uogų skonis.

Rekomenduojama vartoti 2025 - 2038 m.

Patiekimas

Tiekti 16-18 °C prie raudonos mėsos, laukinės paukštienos patiekalų su grybais, brandintų sūrių.

Vertinimas

95 / 100

Wine Spectator

Violet, cassis, plum purée and blackberry reduction notes are layered together without being compacted, giving each space to breath and unfurl while letting the fine lacy thread of chalky minerality to flow in between. This shows the heat and slight grain of this distinctive vintage, but manages those aspects better than most. Merlot and Cabernet Franc. Best from 2025 through 2038.

Apie gamintoją

Chateau Canon - Premier Grand Cru Classe B klasifikacijos ūkis Saint - Emilion komunoje, kuriam priklauso 22 ha vynuogynų, pasodintų kalkakmenio ir molio, gausiai turinčių jūrinių fosilijų, dirvoje. Vynuogės yra auginamos remiantis tvarios žemdirbystės principais, taip siekiant tausoti gamtą bei kuo geriau vynuose išreikšti "terroir". Remdamiesi principu - kokybė yra viskas, Chateau Canon darbininkai vynui skiria tik pačias geriausias uogas, jas perrinkdami tris kartus bei perkeldami vynuoges į fermentavimo talpas nenaudojant siurblių (taip sumažinama mechaninių pažeidimų tikimybė). Visa tai lemia, jog Chateau Canon patenka tarp geriausių dešiniojo Bordo kranto ūkių.

Jums galėtų patikti