1–11 iš 11
Angliškas vynas vis labiau pripažįstamas dėl savo kokybės ir įvairovės, su vynininkystės istorija, kuri, nors ir nėra tokia sena kaip kai kuriuose kituose regionuose, sparčiai vystosi. Vėsus Anglijos klimatas, kartu su unikaliais terroir ypatumais, puikiai tinka putojančių vynų gamybai, taip pat vis dažniau pastebimiems ramiems vynams. Anglijos vynuogynuose dirvožemis dažnai primena Kimmeridžo baseiną, kuris yra žinomas iš Šampanės regiono, taip sukuriant idealias sąlygas putojančio vyno gamybai.
Skaityti daugiauPutojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
sausas
Putojantis sausas
Raudonasis sausas
sausas
Putojantis sausas
Angliškas vynas vis labiau pripažįstamas dėl savo kokybės ir įvairovės, su vynininkystės istorija, kuri, nors ir nėra tokia sena kaip kai kuriuose kituose regionuose, sparčiai vystosi. Vėsus Anglijos klimatas, kartu su unikaliais terroir ypatumais, puikiai tinka putojančių vynų gamybai, taip pat vis dažniau pastebimiems ramiems vynams. Anglijos vynuogynuose dirvožemis dažnai primena Kimmeridžo baseiną, kuris yra žinomas iš Šampanės regiono, taip sukuriant idealias sąlygas putojančio vyno gamybai.
Angliško vyno regionai
Saseksas – Vienas garsiausių vyno regionų Anglijoje, Saseksas yra žinomas dėl savo aukštos kokybės putojančių vynų. Kreidos dirvožemis ir vėsus klimatas idealiai tinka tradicinių putojančių vynų vynuogių, tokių kaip ‘Chardonnay’, ‘Pinot Noir’ ir 'Meunier’, auginimui. Sasekso vynai dažnai yra vertinami dėl jų subtilių burbuliukų, gaivios rūgšties ir sudėtingų skonių, tokių kaip citrusiniai vaisiai, žalieji obuoliai ir brioche.
Kentas – Dažnai vadinamas „Anglijos sodu“, Kentas turi įvairių vynuogynų, kurie gamina tiek putojančius, tiek ramius vynus. Šio regiono švelnus klimatas ir įvairūs dirvožemiai leidžia auginti ne tik klasikinės putojančio vyno vynuoges, bet ir tokias vynuogių veisles kaip ‘Bacchus’ ir ‘Pinot Gris’. Kentas vynai garsėja savo gaivumu, gyvybinga rūgštimi ir išraiškingais vaisių skoniais, ypač baltuose vynuose.
Hempsyras – Šis regionas, esantis pietų Anglijoje, taip pat garsėja savo aukštos kokybės putojančiais vynais. Hempsyras vynuogynai gauna naudą iš kreidos dirvožemio ir klimato, kuris leidžia ilgą auginimo sezoną, gamindami vynus su rafinuota rūgštimi ir mineraliniu charakteriu. Regionas ypač vertinamas dėl savo elegantiškų putojančių vynų, kurie dažnai turi citrusinių, baltų gėlių natų ir šiek tiek sūrumo.
Pagrindinės vynuogių veislės
‘Chardonnay’ – Viena iš pagrindinių vynuogių veislių, naudojamų Anglijos putojančio vyno gamyboje. Angliškas ‘Chardonnay’ dažnai pasižymi ryškia rūgštimi, citrusinių vaisių natomis ir mineraliniu charakteriu, todėl jis puikiai tinka tiek putojantiems, tiek ramiems vynams.
‘Pinot Noir’ – Plačiai auginama Anglijoje, ‘Pinot Noir’ naudojama tiek putojantiems vynams, tiek vis dažniau gaminamiems ramiems raudoniems ir rožiniams vynams. Angliškas ‘Pinot Noir’ paprastai yra lengvo kūno, su raudonų vaisių skoniais, tokiais kaip braškės ir avietės, bei lengva prieskonių ir žemės natomis.
‘Bacchus’ – Dažnai vadinama Anglijos ‘Sauvignon Blanc’, ‘Bacchus’ gamina aromatingus baltus vynus su šeivamedžio žiedų, citrusinių vaisių ir žolių natomis. Tai viena populiariausių ramių vynų vynuogių veislių Anglijoje ir ypač gerai prisitaiko prie vėsaus Anglijos klimato.
‘Meunier’ – Kitas svarbus putojančio vyno vynuogė, ‘Meunier’ prideda apvalumo ir vaisiškumo mišinyje. Anglijoje ši vynuogė puikiai papildo ‘Chardonnay’ ir ‘Pinot Noir’, prisidedant prie bendros Anglijos putojančių vynų pusiausvyros ir sudėtingumo.
Žymūs angliški vyninės
Gusbourne – Vienas iš pirmaujančių Anglijos vyninių, Gusbourne garsėja savo putojančiais vynais, kurie yra gaminami iš aukštos kokybės ‘Chardonnay’, ‘Pinot Noir’ ir ‘Meunier’. Gusbourne vynai pasižymi elegancija, smulkiomis burbuliukais ir turtingais skonių niuansais. Šios vyninės vynai buvo patiekiami karaliaus Karolio III karūnavimo ceremonijoje, kas dar labiau išgarsino jų vardą.
Nyetimber – Ši vyninė yra viena iš labiausiai žinomų Anglijoje, garsėjanti savo aukštos kokybės putojančiais vynais. Nyetimber naudoja tik iš savo vynuogynų gaunamas vynuoges ir taiko tradicinius gamybos metodus, kas leidžia kurti vynus, kurie dažnai lyginami su geriausiais Šampanės regiono putojančiais vynais.