Vilnius

Klaipėda

  • James Sucklng

    98 / 100

Château Pontet Canet 5ème Grand Cru Classé Pauillac AOC 2014

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Château Pontet Canet 5ème Grand Cru Classé Pauillac AOC 2014

202.00

Aprašymas

Stulbinantis vynas, nors dar drovokas savo vidine esybe. Šlapios žemės, prieskonių ir raudonųjų uogų natos subtiliai veriasi su metais. Rafinuotas, tvirtų taninų, ilgo poskonio vynas. Pilnas, elegantiškas, minerališkas. Fermentacija trunka vidutiniškai keturias savaites, ji skiriasi priklausomai nuo vynuogių veislės, kilmės vietos ir vynmedžių amžiaus. Vynas brandinamas nuo šešiolikos iki dvidešimties mėn., priklausomai nuo derliaus. Naujų statinių skaičius neviršija dviejų trečdalių.

Patiekimas

Tiekti 16-18°C temperatūros prie kiaulienos troškinio su lazdyno riešutais ir džiovintomis slyvomis, ant grotelių keptų žvėrienos dešrelių, jautienos troškinių su miško grybais.

Vertinimas

98 / 100

James Sucklng

A stunning wine for this vintage although it’s still a bit shy on the nose (more spice than fruit showing than now). There’s wet earth, too, but on the palate it’s bursting with ripe yet subtle flavors. Very long and complex finish that goes on and on.

Apie gamintoją

Château Pontet-Canet ekspertų nuolat giriamas vyno ūkis, esantis Bordo, šiaurinio Médoc regiono Pauillac apeliacijoje. Ūkis 1855 m. Bordo klasifikacijoje buvo įvertintas kaip 5eme, nors dabar manoma, kad ūkis vertas daug aukštesnio reitingo. Jo „grand vin“ yra klasikinis, struktūrizuotas išskirtinio subtilumo, nuolat vertinamas aukštais balais ir labai paklausus visame pasaulyje. Nuo 1975 m. Pontet-Canet priklauso Tesseron šeimai, jiems kontroliuojant kokybė bei vyno kainos aukcionuose ir populiarumas labai išaugo. Pontet-Canet dominuoja Cabernet Sauvignon vynuogės, iš jų pagaminti vynai turi ilgalaikį brandinimo potencialą. 81 ha (200 akrų) vynuogynas yra Pauillac apeliacijos centre, į pietus nuo Mouton Rothschild ir d'Armailhac rūmų. Dirvožemis yra sudarytas iš Garonne žvyro ant kalkakmenio pamatinių uolienų, šiltas ir gerai nusausintas, todėl sudaro puikias sąlygas Cabernet Sauvignon, kuri sudaro 62 %,  Merlot sudaro 32 % , taip auginama nedideli kiekiai Cabernet Franc ir Petit Verdot. Vynuogininkystė yra sertifikuota ekologiška ir biodinamiška, o pastaraisiais metais buvo pristatyta ir darbinių arklių komanda. Derliaus nuėmimo metu vynuogės surenkamos į mažas dėžes, kurios perkeliamos tiesiai ant rūšiavimo stalo, kad uogos būtų kuo mažiau pažeistos. Nuo 2005 m. misa buvo fermentuojama moderniose, reguliuojamos temperatūros betoninėse talpyklose, esančiose tiesiai po rūšiavimo stalais aukščiau esančiame aukšte. Vynuogės iš kiekvieno sklypo atskirai brandinamos statinėje (niekada daugiau nei du trečdalius ąžuolo) 16-20 mėnesių, priklausomai nuo derliaus. Château Pontet-Canet įkūrė Jean-Francois de Pontet, karališkasis Médoc gubernatorius, kuris XX a. 20-ajame dešimtmetyje sujungė kelis Pauillac vynuogynų sklypus. Jo palikuonys Kanete papildė kaimyninius sklypus. Vynas buvo išpilstomas tik 1972 m. Antrasis dvaro vynas yra Hauts de Pontet-Canet.

Château Pontet-Canet

Château Pontet-Canet

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti