Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    91 / 100

Domaine Sigalas Kavalieros Assyrtiko Santori PDO 2021

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Domaine Sigalas Kavalieros Assyrtiko Santori PDO 2021

74.00

Aprašymas

Kavalieros Assyrtiko vynui gaminti naudojamos daugiau nei 60 metų senumo vynmedžių vynuogės iš atskirų vynuogynų. Fermentacija vykdyta nerūdijančio plieno talpyklose. 18 mėnesių vynas brandintas tose pačiose talpyklose, kartu su mielių nuosėdomis.Šviesiai gelsvos spalvos. Intensyvaus prinokusių citrinų, mandarinų ir džiovintų rozmarinų, titnago aromatų. Burnoje vynas vientiso kūno su išraiškinga citrusine rūgštimi ir minerališku, geltonųjų vaisių poskoniu.

Brandinimo potencialas 10+ metų.

Likutis cukraus kiekis - 2,5g/l

Rūgšties kiekis - 5,9g/l.

Patiekimas

Patiekite 12 - 14 °C prie žuvies patiekalų: austrių, vėžiagyvių ar raviolių su rikotos sūriu, vištienos krūtinėlės pagardintos apelsinų padažu, ožkos sūrio.

Vertinimas

91 / 100

James Suckling

A fresh assyrtiko with aromas of lemons, pineapples, white pepper and wild herbs. Crisp and vibrant with a medium body and long, clean and mineral finish. Drink now or hold.

Apie gamintoją

Domaine Sigalas vyno darykla yra įsikūrusi tarp vynmedžių vaizdingoje Oia lygumoje šiaurinėje Santorinio dalyje. 40 ha vynuogynai auginami tvariai, o vyno gamyklos metinė vyno produkcija siekia 200 000 butelių. Visi vynai gaminami su dideliu dėmesiu Santorinio ir kaimyninių Kikladų saloms. Domaine Sigalas yra vienas ryškiausių graikiškų vynų eksportuotojų visame pasaulyje, jų vynai puikiai vertinami pasaulio vyno ekspertų. Bendroje „Assyrtiko“ istorijoje yra vienas skyrius prieš ir kitas nuo Paris Sigalas. Jis yra novatoriškas vyndarys, kuris pritaikė matematiką ir kitas novatoriškas idėjas enologojoje ir vynuogininkystėje, siekdamas iškelti Santorinio vynus iki tarptautinių žvaigždžių lygio. 1991 m. Santorini Assyrtiko yra jo pirmasis derlius, pirmasis vynas, pažymėtas saugoma kilmės vietos nuoroda, žymintis Domaine Sigalas veiklos pradžią. Domaine Sigalas yra žinoma kaip viena reikliausių Santorino vyno daryklų, nuolat eksperimentuojanti vynuogyne ir rūsyje, siekdama išgauti geriausią kokybę ir išskirtinumą, kurį gali pasiūlyti Santorino teritorinis vynas. Inovacijos ir techninis išprusimas egzistuoja kūrybiniame santykyje su senovės Santorinio salos auginimo tradicijomis. Visi vynuogių auginimo sprendimai yra pagrįsti įkūrėjo Paris Sigalas principu, kuris geriausiai apibūdinamas kaip „dinamiška tradicijų evoliucija“.

Jums galėtų patikti