Vilnius

Klaipėda

  • Robert Parker

    97+ / 100

Giuseppe Quintarelli Amarone della Valpolicella Classico Riserva DOP 2011 0,75L

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Giuseppe Quintarelli Amarone della Valpolicella Classico Riserva DOP 2011 0,75L

789.00

Aprašymas

Vynas gaminamas tik ypač ypatingais derliaus metais. Geriausias šiam vynui skirtas statines asmeniškai atrenka Quintarelli šeimos nariai. Itin kruopščiai atrinktos Corvina, Corvinone ir Rondinella vynuogės nedidelėse medinėse dėžutėse vyninės palėpėje vytinamos net 4 mėnesius. Sausio pabaigoje vynuogės spaudžiamos. Maceracija vykdyta 20 dienų, fermentacija truko apie 45 dienas. Vynas brandinamas 8 metus Slavoniško ąžuolo statinėse.

Granatų spalvos kvepia džiovintomis vyšniomis, rūkytomis slyvomis, figomis, datulėmis, saldžiuoju tabaku, skrudintais migdolais, žaliąja paprika. Galingas, svarus, turtingas, ilgo poskonio.

 

Patiekimas

Tiekti 18 - 20 °C prie žvėrienos troškinių, stipriai prieskoniais pagardintos jautienos, kietųjų sūrių, ypatingai "Parmigiano Reggiano".

Vertinimas

97+ / 100

Robert Parker

Only produced in select vintages when growing conditions are deemed exceptional, this is one of the most coveted bottles in Italian wine. The Quintarelli Giuseppe 2011 Amarone della Valpolicella Classico Riserva represents the last vintage seen by Bepi himself. Giuseppe Quintarelli died in January 2012 at age 84 following his struggle with Parkinson's disease. There's magic in this wine, and we raise a glass to the master of Negrar. It delivers elegant class and concentration, fruit freshness and the power (plus 16.5% alcohol) that comes with appassimento. It's an ethereal wine from a hot and dry vintage. There are many contradictions within the bottle, but it ultimately settles on a place of balance and beauty.

Apie gamintoją

Giuseppe Quintarelli dažnai vadinamas „Amaronės krikštatėviu“, o jo vardu pavadintas ūkis slepiasi nuo smalsių turistų akių nepublikuodamas nei telefono, nei adreso viešai. Nėra ir interneto svetainės. Tačiau vyno reputacija kalba pati už save. Vos 11 kalkakmenio ir bazalto dirvožemiu nuklotų hektarų apimantis šeimos ūkis kasmet pagamina itin nedaug vyno. Tarsi rankomis, tušinuku, užrašytomis etiketėmis paženklinti buteliai puošia žymiausių pasaulio restoranų vynraščius. Tai senąsias Amaronės gamybos tradicijas puoselėjantis (nes jas pats ir sukūrė) ūkis, ‚Corvina‘, ‚Corvinone‘ ir ‚Rondinella‘ vynuoges vytinantis net 4 mėnesius. Amaronė gaminama tik itin gerais derliaus metais. Jei po 8 metų brandinimo statinėse vynas visgi nepateisina Amaronei keliamų ultra-aukštų reikalavimų, vynas išleidžiamas kaip „Rosso del Bepi“ - paprastas Veneto krašto raudonasis vynas, tiesa, skonis jo toli gražu ne paprastas. Ypač ypatingais metais išleidžiamas ir „Amarone Riserva“. Net tiesiog Valpoličelos apeliacijos vardu pavadintas raudonasis vyninėje gaminamas su ypatingu dėmesiu – vynuogės medinėse dėžutėse vytinamos 2 mėnesius ir tik po to imamas daryti šis žymiausias pasaulio „Valpolicella“ vynas. Vyninė taip pat iš aplinkinių išsiskiria tuo, kad vytina ir ‚Cabernet Sauvignon‘, ‚Cabernet Franc‘ ir ‚Merlot‘ vynuoges – taip gaminami „Primi Fiore“ bei žymusis „Alzero“ vynas. Vyninėje iki šiol laikomasi velionio Džiuzepės puoselėtų tradicijų – degustacijų salėje vynas ragaujamas ko ne sakralios ceremonijos metu, kur branginamas kiekvienas vyno lašas ir spjaudyklės nėra naudojamos.

Giuseppe Quintarelli

Giuseppe Quintarelli

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti