Vilnius

Klaipėda

Magula Veltlin 2018

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Magula Veltlin 2018

30.00

Aprašymas

Šiam vynui 'Grüner  Veltliner' vynuogės rugsėjo vidury renkamos iš ypač seno vynuogyno Wolfo slėnyje. Rankomis atrinktos vynuogių kekės yra sudedamos į fermentacijos talpas, kuriose spontatinės fermentacijos pagalba, neatskirtos nuo kekių, vynuogės paliekamos 2 savaitėms. Vėliau šiuose induose kartu su natūraliai vyne esančiomis mielėmis (fine lees) vynas buvo brandinamas iki 2019 metų gegužės. Po šio etapo buvo priimtas sprendimas vyną brandinti senose ąžuolo statinėse papildomus 3 mėnesius.

Vynas nefiltruotas ir neskaidrintas. 

Taurėje vynas demonstruoja išraiškingus obuolio, citrinos baltymo, neprinokusių persikų aromatus, kurie yra papildomi migdolo, grietinėlės, medaus natomis. Burnoje vynas sausas ir gaivios rūgšties, ilgo poskonio.

Nežiūrint į vasarinius karščius ir dėl to kilusius sunkumus, 2018-ieji metai vyninėje derliaus kokybės atžvilgiu atsimenami kaip labai geri. Vynuogėms anksti atėjusi šiluma padėjo dviems savaitėms anksčiau nei įprastai pradėti vegetaciją. Šis dviejų savaičių pastūmimas atsiliepė ir ankstesniu vynuogių susiformavimu. Vasara 2018-aisiais buvo ypatingai karšta bei sausa; temperatūra saulėtą dieną reguliariai perkopdavo 30 laipsnių Celsijaus. Laimei, žieminiai lietūs buvo suteikę reikiamą drėgmės rezervą dirvožemyje– tai išsaugojo vynuogių sveikumą ir leido joms pergyventi fotosintezės sustojimo periodą, kuris įvyksta temperatūrai viršijus minėtus 30 laipsnių Celsijaus. Esant tokiems karščiams neretai drėgmės trūkumas žemėje lemia nepakankamai aktyvią medžiagų apykaitą vynuogių krūmuose ir vynuogės, kartu su krūmu neišvengiamai džiūsta, o kartais ir nebeatsigauna. Tačiau šios nelaimės dideliais mąstais per plauką pavyko išvengti, todėl tos vynuogės, kurios pasiekė vyninę stalą, buvo puikios.

Viso pagaminta butelių: 1750 vnt.
Likutinio cukraus kiekis: 1.9 g/l

Rūgšties kiekis: 7,2g/l.

Sulfitų kiekis vyne:37 mg/l.
Vynas užbuteliuotas: 2019.11.19

 

 

Patiekimas

Tiekti 8-10 °C prie žuvies ar baltos mėsos patiekalų, lengvų sūrių, azijietiškos virtuvės.

Apie gamintoją

Magula vyninės įkūrėjas Joseph Husar 1931 metais įsigijo žemės jau tada vyno pasaulyje žinomame Sucha nad Parnou kaimelyje, esančiame šiaurinėje Slovakijos dalyje, Karpatų kalnyne. Tradicinę šeimyninę vyndarystę sujaukė komunizmo liūnas ir tik 2001 metais tiesioginiai Joseph Husar palikuonys išdrįso atnaujinti šeimos ūkio veiklą. Ir tik nuo 2011 metų, Blaufränkisch vynuoge padarytas vynas pasiekė entuziastų gomurius. Savo išskirtinį kelią bandanti surasti šeima iš kitų išsiskyrė savo noru mokytis iš geriausių– galiausiai tai juos, kaip grupę, ir charakterizavo. Semdamiesi patirties iš tokių natūralios ir ekologinės vyndarystės guru kaip Ibor Melecsky ir Zsolt Sütö, anti-intervencionistų bei biodinamistų Claus Preisinger ir Toni Hartl, (o taip pat Ondrej Korpás, Karol Braniš, Tibor Ruman, Zoltán Tamašek) šeimos ūkis pasuko neišvengiamu biodinamikos, organikos, minimalios intervencijos keliu. Kadangi Magula vyninės vertybės yra natūralumas bei minimali intervencija, dedamas tik būtiniausias ir minimalus reikalingų sulfitų (SO2) kiekis: 10 mg/l; palyginimui ES leidžiamos ir dažniausiai sutinkamos normos siekia nuo 100mg/l iki 200 mg/l.

Jums galėtų patikti