Vilnius

Klaipėda

Soldera® Case Basse® Sangiovese Toscana IGP 2017

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Soldera® Case Basse® Sangiovese Toscana IGP 2017

750.00

Aprašymas

Vynas daromas tik iš sveikų, nesutraiškytų vynuogių, kurios užaugintos vadovaujantis natūralios vyndarystės principais. 

Vynuogių sulčių alkoholinė fermentacija vyko spontaniškai, nenaudojant kultūrinių mielių,  didelėse Slovėniško ąžuolo statinėse.  Pasibaigus alkoholinei fermentacijai vyne įvyko spontaninė malolaktinė fermentacija. Po viso to, vynas brandintas 45 mėn. Slovėniško ąžuolo statinėse. Išpilsčius į butelius (nefiltruojant ir neskaidrinant) vynas papildomai brandintas 5 mėn. butelyje, vyninės rūsiuose. 

Patiekimas

Tiekti 16-18 ° C prie jautienos, žvėrienos patiekalų, brandžių sūrių.

Apie gamintoją

Draudimo brokeriu dirbęs Gianfrancas Soldera – neabejotinai viena įsimintiniausių Toskanos asmenybių – 1972 metais Brunelo di Montalčino apylinkėse įsigijo „Casse Basse“ vyninę, kuriai priklausė 12 ha vynuogynų. Į pietvakarius orientuotas „Solderos“ vyno ūkis yra 320 m aukštyje. Kartu su žmona Graziella ir dukra Monica jis savo 20 ha ūkyje sukūrė savotišką oazę su mišku, rožių ir obelų sodais, tvenkiniu ir, be abejo, vynuogynais. Aviliuose auginamos bitės saugo nuo vynuoges naikinančių kenkėjų, todėl vynuogynuose galima išvengti pesticidų. Pati vyninė įkurta giliai po žeme – puiki oro cirkuliacija ir natūraliai išlaikoma 85 proc. drėgmė. Nuo pat 1980-ųjų Gianfrancas propaguoja ilgus mėnesius trunkančią natūralių mielių vyno fermentaciją dideliuose slovėniško ąžuolo kubiluose be jokios temperatūros kontrolės. Vyno stabilizavimui naudojama itin nedaug sulfitų. Gianfrancas tiki, kad „geriausias vynas gaminamas iš nemaišytų vynuogių sulčių – barolas, brunelas ir burgundija“, tad augina tik ‘Sangiovese‘ vynuoges. Kitas jo moto – laikas yra pats svarbiausias dalykas, jei stengiesi pasiekti tobulumo, tad vyną brandina didelėse slovėniško ąžuolo statinėse 5–6 metus. Įdomu, kad tokia tradicinėmis vertybėmis besiremianti šeima itin daug dėmesio skiria moderniems vyno bei aplinkos tyrimams: specialios meteorologinės stotelės registruoja net menkiausius klimato skirtumus vos keliasdešimties metrų atstumu viena nuo kitos. Bendradarbiaujama su Florencijos bei Milano universitetais. Gianfrancas net įsteigęs specialią stipendiją geriausiam jaunajam vyndarystės srities mokslininkui. Tiesa, po 2012 m. pabaigoje įvykusio incidento, kuomet įsilaužėliai sudaužė vyno pilnas medines statines ir ant grindų išpylė beveik visą 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 ir 2012 metų vyną Gianfrancas ne juokais užpyko ir nusprendė vyno beveik visai nebeparduoti Italijos rinkoje, taip pat išėjo iš „Brunello di Montalcino“ apeliacijos. Vyninė gamina tik vieną vyną. Gerais derliaus metais pagaminama vos 15 tūkst. „Solderos“ vyno butelių, sudėtingesniais (pvz., 2002-ais) – vos 6 tūkst. Tai itin retas, geriausių pasaulio restoranų vynraščius puošiantis legendinis Italijos vynas. Vyno kritikai sutaria, kad Gianfranco Solderos vynas yra vienas tyriausių ir elegantiškiausių „Brunello di Montalcino“ vynų.

Società Agricola Case Basse di Gianfranco Soldera Srl

Società Agricola Case Basse di Gianfranco Soldera Srl

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti