Raudonasis sausas
Vynas tankus, gilus, elegantiškas su švelniais taninais. Šis gilios rubino spalvos vynas žavi intensyviais aromatais, kuriuose dominuoja nokios vyšnios, džiovintos slyvos, kava, kakava, taip pat juntami eukalipto, datulių, juodųjų pipirų ir kepsninės dūmų natų akcentai. Vynuogės vynui atrenkamos iš geriausių ūkio vynuogynų, rinkimas vyksta rankomis rugsėjo antroje pusėje. Vynuogės vytinamos 120 dienų. Vynas brandinamas tris metus mažose (225 l) ąžuolo statinėse ir du metus didelėse ąžuolo statinėse, kas suteikia vynui gilumą ir sudėtingumą.
Likutinis cukraus kiekis – 0,7 g/l.
Azienda Agricola Brigaldara – tai šeimos valdomas vyno ūkis, įsikūręs šalia San Floriano kaimelio, Marano della Valpolicella slėnyje, viename žymiausių Italijos vyno regionų – Valpolicella Classico DOCG zonoje, į šiaurę nuo Veronos.
Įkurta 1979 m., ši šeimos valdoma vyno darykla jau daugiau kaip keturis dešimtmečius gamina pasaulinio lygio vynus, išsaugodama gilias Valpolicella Classico tradicijas ir puoselėdama tvarią žemdirbystę.
Brigaldara valdo apie 50 hektarų žemės, kur auginamos vietinės vynuogių veislės – Corvina, Corvinone, Rondinella ir kitos, naudojamos Amarone della Valpolicella DOCG, Valpolicella Superiore, Ripasso ir kitų prestižinių vynų gamybai. Be vynuogių, ūkyje taip pat auginami alyvmedžiai, iš kurių spaudžiamas aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus.
Dalį vynuogynų ūkis nuomuojasi, tačiau visus vynuogynus prižiūri profesionali Brigaldara komanda, siekiant užtikrinti maksimalų vynuogių derlingumą ir nepriekaištingą kokybę.
Dėl sąžiningos kainodaros, autentiškumo ir aukštos kokybės Brigaldara vyninė yra vertinama tiek vyno ekspertų, tiek restoranų, tiek vyno kolekcionierių visame pasaulyje. Ji nuolat patenka į geriausių Valpolicella vyninių sąrašus ir gauna aukštus įvertinimus iš James Suckling, Wine Spectator, Vinous, Falstaff ir kt.